Fantacine.com

cykliske Hovedpine

cykliske Hovedpine


En cyklisk hovedpine er en type migræne hovedpine, som ofte fejlagtigt kaldet en klyngehovedpine, ifølge Cleveland Clinic. Disse hovedpine vare en til seks uger ad gangen, vaklende i sværhedsgrad. En cyklisk hovedpine kan være en lav, kedelig hovedpine en dag og eksplodere i et altfavnende migræne næste dag i hele cyklus.

Diagnose

Cykliske hovedpine er vanskelige at diagnosticere på deres første optræden. Det er fordi det smerter og symptomer på cykliske hovedpine efterligne migræne og klynge hovedpine, som de er almindeligt forvirret. Cykliske hovedpine cykler sidste én til seks uger, mens klynge hovedpine sidste for en til tre måneder.

En forskel mellem cykliske hovedpine og klyngehovedpine har at gøre med patientens evne til at ligge ned under episoden. De fleste mennesker oplever klynge hovedpine kan ikke ligge ned, men cykliske hovedpine patienter kan. Det kan tage flere måneder og tæt samråd med din læge for korrekt diagnosticere og behandle cykliske hovedpine.

Frekvens

Mens varigheden af ​​den cykliske "hovedpine" kan vare i uger, kan patienterne opleve en lav kvalitet hovedpine for meget af den tid. En mere alvorlig migræne ofte forekommer en eller flere gange om ugen i løbet af cyklussen. Når processen er færdig, kan en patient ikke har en anden cyklisk migræne i flere uger eller flere måneder. Hyppigheden af ​​disse hovedpine kan have en betydelig indvirkning på patientens personlige og arbejdsliv.

Onset

Flere kvinder er påvirket af cykliske migræne end mænd, ifølge Cleveland Clinic. Af dem, der lider af cykliske migræne, mindst 50 procent har en familie historie af migræne. Starten af ​​cykliske migræne er ofte i det første eller andet årti af livet; betingelsen er en livslang én. Børn klager over kronisk hovedpine bør evalueres grundigt af en læge.

Årsag

Der er ingen kendt årsag til cykliske migræne. I nogle tilfælde, neurologiske problemer åbenbare symptomer på cykliske migræne. I disse tilfælde kan behandling af en underliggende problem reducere hyppigheden af ​​cykliske migræne. For de fleste patienter finde årsagen bliver mindre vigtig end at forvalte symptomerne.

Behandling

Behandling for dem med cykliske migræne starter med lithiumcarbonat, et lægemiddel til behandling af affektive lidelser såsom bipolar lidelse. En anden behandlingsmulighed er indomethacin, et NSAID, der reducerer hormon niveauer, der fører til inflammation.

Ifølge Cleveland Clinic, kan standard migræne medicin og over-the-counter smertestillende mindske smerter og hyppigheden af ​​cykliske migræne. Patienterne kan også drage fordel af at reducere koffein forbrug og bruge tid i stille områder og mørke rum til at afhjælpe de alvorlige perioder med cykliske hovedpine. Spørg din læge om den bedste behandling for dig.


        

Udgiv min kommentar