Fantacine.com

Hvad er nogle typer af lipider?

Udtrykket "lipid" grupper sammen alle naturligt forekommende fedtopløselige molekyler, såsom triglycerider - også kendt som fedtstoffer og olier - samt phospholipider og steroler. Størstedelen af ​​lipider, der findes i fødevarer er fedtstoffer og olier.

Fungere

Lipider er en koncentreret energikilde, der indeholder næsten dobbelt så meget energi per gram end protein eller kulhydrater. Lipider bære også fedtopløselige vitaminer i kroppen, og er involveret i mange kropsfunktioner, såsom at isolere kroppen fra temperaturer ændringer i miljøet og forlænge fordøjelsesprocessen.

Triglycerider

Vigtigt for fedtstofskiftet og produktion af energi, er triglycerider sammensat af tre fedtsyrer: mættede fedtsyrer, umættede fedtsyrer, herunder monoumættede og polyumættede fedtsyrer, og hydrogenerede fedtsyrer. Flerumættede syrer give kroppen med essentielle næringsstoffer, den kan ikke fremstiller på egen hånd. Mættede og hydrogenerede fedtsyrer, dog hæve kolesterolniveauer og øge en persons risiko for hjertesygdomme.

fosfolipider

Phospholipider, også kendt som phosphatider, er fedtderivater og hovedparten af ​​cellemembraner. Phospholipider også hjælpe med at regulere cellens miljø.

steroler

Sternols er en vigtig gruppe i bredere klassifikation af steroider. De er en afgørende faktor i en plante membran og kan findes i korn, frugt, nødder, frø, grøntsager og vegetabilske olier.

Olestra

Olestra er en del lipid men også en del kulhydrat og er undertiden bruges som en fed erstatning i "fedtfattig" eller "fedt-fri" forarbejdede fødevarer og diæt produkter.


        

Udgiv min kommentar