Fantacine.com

Typer af bakterier, der findes i urin

Typer af bakterier, der findes i urin


Urin er normalt en steril legemsvæske men, mens kroppen, kan det blive inficeret af bakterier. En almindelig måde for urin til at optage bakterier er, når det er holdt i en inficeret blære, hvilket giver grobund for bakterier at vokse. Bakterier er den vigtigste årsag til urinvejsinfektioner. Når en stor koncentration af bakterier er i urinen, det også kan resultere i asymptomatisk bakteriuri, en ufarlig tilstand, der ofte kræver ingen behandling.

Escherichia coli (E. coli)

En mikroorganisme normalt findes i fordøjelsessystemet, er E. coli siges at være den vigtigste årsag til urinvejsinfektioner. Selvom E. coli normalt bor i tyktarmen, kan det undertiden holde sig til åbningen af ​​urinrøret (passagen af ​​urin fra blæren) forårsager en infektion, da det multiplicerer og bevæger sig gennem urinrøret. Strenge af E. coli kan påvirke alle dele af urinvejene, som består af urinrøret, blæren, urinlederne og nyrerne. Når påvirket, hver del udvikler en anden infektion. Urethritis, cystitis og pyelonefritis er infektioner i urinrøret, blæren og nyrer tilsvarende.

Mycoplasma og Chlamydia

I modsætning til E. coli, er disse mikroorganismer seksuelt overført og kræver begge parter at blive behandlet for at blive helt udryddet. De fleste blære infektioner skyldes mycoplasma og klamydia bakterier, men en fælles symptom er tilstedeværelsen af ​​pus i urinen. Detektere disse mikrober er ofte vanskeligt, når der anvendes en standard urin kultur. Men de kan let identificeres ved hjælp af særlige bakteriekulturer.

Lactobacillus

Nogle mikrober, såsom Lactobacillus, er normale i små mængder i urinen. Lactobacillus er en almindelig vaginal forurenende, der er normalt til stede i kvinders urin og kan forårsage infektioner, når der findes i store mængder. En læge kan ordinere forebyggende antibiotika til en patient med risiko for at udvikle en infektion fra lactobacillus.

Proteus og andre mikroorganismer

En høj pH i urinen er ofte en god indikation af en Proteus infektion. Proteus bakterie er en anerkendt årsag til dannelsen af ​​urinvejssten, der huser bakterier, der undslipper antibiotika. Mikrober såsom Klebsiella og enterokokker er også almindeligt forekommende i urinen, især hos kvinder, der er mere tilbøjelige til at infektioner end mænd. Nogle bakterier, der er mindre hyppigt til stede i urin, for eksempel Candida albicans, Haemophilus influenzae, Mycobacterium tuberculosis, salmonella og stafylokokker normalt gør deres vej ind i urinvejene gennem blodet eller lymfesystemet.


        

Udgiv min kommentar