Fantacine.com

Medroxyprogesterone & Farer

Medroxyprogesteron er en form for syntetisk progesteron - det kvindelige hormon, der hjælper med at regulere ægløsning og menstruation - ifølge Drugs.com. Medroxyprogesterone har flere anvendelser, herunder behandling af uregelmæssig menstruation og unormal blødning, og forhindrer livmoderslimhinden fra overvækst i postmenopausale kvinder. Brand navne på medroxyprogesteron er Provera, Curretab, Depo-Provera, Amen og Cycrin. Ifølge Drugs.com, er medroxyprogesteron forbundet med mange risici.

Alvorlige bivirkninger

Drugs.com tilråder, at medroxyprogesteron kan forårsage alvorlige bivirkninger, herunder pludselig følelsesløshed, hovedpine, tale og synsproblemer, brystsmerter, hævelse, svimmelhed, gulsot og depression.

Komplikationer

Ifølge Drugs.com kan medroxyprogesteron øge chancen for postmenopausale kvinder at udvikle hjertesygdomme, brystkræft, kræft i æggestokkene, hjerteanfald, blodpropper, slagtilfælde og demens.

Graviditet

Food and Drug Administration klassificerer medroxyprogesteron som graviditet kategori X, hvilket indikerer, at det er kendt for at forårsage fosterskader. Det kan også passere i modermælken og skade en ammende baby.

Overdosis

Ifølge Drugs.com, er en overdosis af medroxyprogesteron ledsaget med kvalme, mavesmerter, vaginal blødning, opkastning, svimmelhed og brystspænding. En medroxyprogesteron overdosis kræver øjeblikkelig lægehjælp.

Advarsel

Drugs.com advarer om, at rygning, mens du tager medroxyprogesteron kan øge risikoen for at udvikle blodpropper.


        

Udgiv min kommentar