Fantacine.com

Testosteron Gel terapi for mænd

Testosteron gel terapi anvendes til behandling af testosteron mangel hos mænd, mange aldre og i mange situationer. Som mænd alder, testosteronniveau falder naturligt, og det har en række konsekvenser for mænds sundhed; ydermere bliver mange unge mænd ramt af lavt testosteron. Ved at erstatte testosteron gennem brug af testosteron gel, kan mange mænd genvinde eller forbedre den sunde funktion af testosteron-formidlede processer.

Årsager til brug

Ifølge Mayo Clinic, hypogonadisme, en tilstand, hvor kroppen producerer kun meget lave niveauer af testosteron, er en af ​​grundene til at anvende testosteronerstatningsterapi. Den kan også anvendes til mænd, der oplever faldende niveauer af testosteron som de bliver ældre (med et fald i niveauerne begynder engang i alderen 30 og 40).

Lave testosteronniveauer kan føre til en række spørgsmål, herunder, ifølge Mayo Clinic: et fald i seksuel lyst og ydeevne, tab i knogledensitet og muskelmasse, en forøgelse i niveauet af kropsfedt, og hukommelsestab sammen med humør og psykiske problemer.

Både Mayo Clinic og Palo Alto Medical Foundation (PAMF) rapporterer, at det ikke er klart, om der er fordele til behandling mænd over 60 år, der findes at have lav testosteron niveauer. Testosteron-gel (og andre metoder), bør heller ikke anvendes af mænd, der har normale niveauer af testosteron; en blodprøve bruges til at kontrollere testosteronniveauer. Mænd, der mener, at de kan opleve lavt testosteron bør tale med deres læge om mulige behandling planer.

effekter

Anvendelsen af ​​testosteron gel behandling kan føre til en række positive effekter for mænd med en testosteron mangel. Ifølge PAMF, disse omfatter en stigning i seksuel lyst og funktion, forbedret muskelmasse, styrke og knogletæthed, og lindring af testosteron-mangel-relaterede mental-sundhedsmæssige betænkeligheder. Mayo Clinic rapporter også forbedret kognition, øget energi og en fortykkelse af hår og hud.

Bivirkninger

Ifølge Drugs.com, de mulige bivirkninger af testosteron gel terapi omfatter acne, en reaktion, hvor gelen påføres, en stigning i bryst størrelse, humørsvingninger, hovedpine, forhøjet blodtryk, samt eventuelle prostata komplikationer. Andre mulige bivirkninger af testosteron substitutionsterapi, ifølge Mayo Clinic, omfatter: skaldethed, søvnforstyrrelser, nedsat testikel størrelse og nedsat sædproduktion.

Tidsramme

Alle mennesker, der bruger testosteron substitutionsterapi opleve effekten af ​​behandlingen forskelligt. Dog i gennemsnit, ifølge PAMF, det kan tage mellem tre og seks måneder for at se positive resultater af behandlingen.

Køn overgang

Testosteron gel terapi og andre testosteron behandlinger anvendes af personer under køn overgang. Female-til-mandlige transseksuelle bruger testosteron som en del af en bredere program til at udvikle en mere maskulin udseende; disse mænd oplever mange af de samme fordele og virkninger af testosteron terapi som gør cis-kønnede mænd (mænd født ind i en masculinized krop) sammen med at udvikle en mere maskulin udseende.


        

Udgiv min kommentar