Fantacine.com

Bivirkninger af Bone Cancer strålebehandling

Mindre end 2.500 individer får en diagnose af primær knoglekræft årligt i USA, ifølge Mayo Clinic; dog knoglekræft der spredt på grund af en kræft placeret andre steder i kroppen (sekundære knogle kræft) er mere almindeligt. Men uanset om knoglekræft er primær eller sekundær, strålebehandling er typisk den anden behandling valg for denne type kræft, med kirurgi er den første. Dette skyldes hovedsagelig det faktum, at strålebehandling for knoglekræft er sædvanligvis ikke så effektiv, da den ikke dræbe kræftceller af denne type meget godt.

Strålebehandling muligheder

Strålebehandling, også kendt som strålebehandling eller X-Ray terapi, er en behandlingsmetode til rådighed for knoglekræft. Og ifølge den amerikanske Cancer Society (se link i nedenstående Resources), der er mere end én strålebehandling muligheder for knoglekræft: ekstern strålebehandling terapi (EBRT), intensitet-moduleret strålebehandling (IMRT), og proton-stråling (PBT).

Bivirkninger af ekstern strålebehandling (EBRT)

I denne type option behandling, er strålingen rettet mod det specifikke kræft websted fra uden for kroppen. Derfor er et bivirkning af denne behandling er, at det ødelægger sund hud, celler, væv og andre strukturer (såsom nerver), der ligger mellem den eksterne stråle og kræft sted inden i kroppen.

Således, afhængig af kræft placering stedet (ligesom kraniet eller rygsøjlen), kan den potentielle bivirkning risiko for skader på nærliggende nerver og andre kropsstrukturer være høj med denne behandlingsform. Tab af nervefunktion (som kan påvirke en række af kroppens funktioner) er også en mulig bivirkning.

Bivirkninger af Intensitet-moduleret strålebehandling (IMRT)

Selv ligner EBRT, intensitet-moduleret terapi giver færre bivirkninger. Der er stadig potentiale for bivirkninger af hud, celle, væv og andet organ struktur beskadigelse eller ødelæggelse, men bivirkning risiko mindskes med IMRT. Årsagen skyldes de imrt maskiner edb evne til at udsende en stråle i form af tumoren bliver målrettet (snarere end en stor rund stråle, der dækker unødvendige områder såvel).

Desuden kan maskinen variere styrken af ​​strålen anvendes, og det kan fysisk flytte strålen arm til andre vinkler, rammer kræften fra flere retninger, hvilket reducerer bivirkningerne af for meget skade på et bestemt område af kroppen, mens også dræbe kræft i alle retninger.

Bivirkninger af Proton-Beam stråling (PBT)

Som med de andre to strålebehandling typer, proton-stråling har også den bivirkning beskadige eller ødelægge raske celler, væv og nerver; Men af ​​de tre strålingstyper, denne ene udgør mindst bivirkning risiko i denne henseende. Derudover henviser EBRT vil passere gennem cancer site, fortsætter ind i kroppen (beskadige det til en vis grad), gør proton-stråling ikke. Den stopper ved tumorstedet, ikke går videre ind i kroppen.

Betydning

Proton-stråling er i øjeblikket kun tilbydes på visse medicinske centre, ifølge American Cancer Society, på grund af de specialiserede maskiner, der kræves for at udføre denne type stråling.


        

Udgiv min kommentar