Fantacine.com

Kan rhabdomyolyse blive helbredt?

Rhabdomyolyse er en tilstand, hvor musklerne begynder at bryde ned, hvilket frigiver en stor mængde af protein ind i blodbanen. Dette protein kan være for meget for nyrerne at håndtere, og kan få dem til at mislykkes. Urin og blodprøver kan bruges til at afgøre, om du har rhabdomyolyse; din læge kan behandle eller helbrede den betingelse, afhængigt af dens årsag.

Symptomer

Symptomer på rhabdomyolyse omfatter muskelproblemer og mørk urin; muskler kan blive svage, stiv, øm, bud eller træthed hurtigere end normalt.

Skade Relaterede Rhabdomyolyse

Den mest almindelige årsag til rhabdomyolyse er muskelskader, især nedbrud skader og overanstrengelse. Denne form for tilstanden kan helbredes ved at reparere skader på de skadede muskler.

Narkotikarelaterede Rhabdomyolyse

Nogle af medicin ordineret til at sænke højt kolesteroltal kan forårsage muskelskader og rhabdomyolyse. Ulovlige stoffer som kokain, heroin og amfetamin kan også forårsage den betingelse, som dåse alkoholmisbrug.

arvet Rhabdomyolyse

Nogle mennesker arver rhabdomyolyse og har episoder af det i hele deres levetid, som regel efter at øve sig selv eller lider en virusinfektion.

Behandling

Hvis en sag eller opblussen af ​​rhabdomyolyse bliver svær nok, kan behandlingen omfatte intravenøs væske til at skylle nyrerne.

Forebyggelse / Solution

Rhabdomyolyse kan forebygges hos nogle mennesker ved at undgå ulovlige stoffer og alkoholmisbrug. Alle kan bidrage til at forhindre en forekomst af rhabdomyolyse, selv dem, der har arvet den betingelse, ved at udøve regelmæssigt og ikke presser for hårdt.


        

Udgiv min kommentar