Fantacine.com

Lægemidler til større depression

Antidepressiva bruges til at mindske symptomerne på depression og modvirke eller fjerne visse kemikalier fra hjernen, der forårsager depression. Antidepressiva også arbejde ved at gøre visse naturlige kemikalier mere let tilgængelige for hjernen.

SSRI

En gruppe af antidepressiva kaldes selektive serotoningenoptagshæmmere. Eksempler på SSRI er Celexa og Prozac og tendens til at have færre negative bivirkninger end andre grupper af antidepressiva. Almindelige bivirkninger af SSRI er kvalme, hovedpine, seksuelle bivirkninger, mundtørhed og nervøsitet.

tricykliske

En anden gruppe af antidepressiva er tricykliske. Eksempler på tricykliske er elavil og Norpramin og bivirkninger er sløret syn, glaukom, træthed, mundtørhed, forstoppelse og vandladningsbesvær.

SNRI

seratonin og noradrenalin reuptake inhibitorer er en anden gruppe af antidepressiva anvendes til behandling af symptomer på depression. Effexor og Cymbalta er begge antidepressiva, der falder ind under denne kategori og almindelige bivirkninger er vægttab og tab af appetit, seksuelle problemer, øget hjertefrekvens og forhøjede kolesterolværdier.

NDRIs

Wellbutrin er en form for antidepressiv i gruppe kaldet noradrenalin og dopamin reuptake hæmmere. Bivirkninger af de NDRIs er agitation, appetitløshed og søvnløshed.

Kombineret reuptake hæmmere og receptorblokkere

Kombineret reuptake hæmmere og receptorblokkere anvendes til behandling af svær depression. Eksempler på lægemidler, der anvendes i denne gruppe er Desyrel og Remeron. Bivirkninger af disse lægemidler, der anvendes til svær depression er svimmelhed, mundtørhed og døsighed.


        

Udgiv min kommentar