Fantacine.com

Colon Cancer Recovery

Tyktarmskræft er en almindelig form for kræft, der udvikler sig i tyktarmen. Hvis venstre ubehandlet, kan tyktarmskræft spredt over hele kroppen og føre til døden. Kolorektal operation, kemoterapi og strålebehandling kan anvendes til at helbrede tyktarmskræft, men disse former for behandling kan forårsage ubehagelige bivirkninger.

Anæmi

Anæmi er en lav røde blodlegemer, der får dig til at føle sig svag og træt. Anæmi kan udvikle sig, når din krop er svækket under kemoterapi, fordi narkotika angreb røde blodlegemer samtidig med at dræbe kræftceller. Denne tilstand kan reduceres ved at tage hyppige lur og justere din kost til at omfatte fødevarer, der er høj i jern eller protein, herunder kød, fjerkræ, fisk og grøntsager.

Diarre

Diarré forekommer ofte efter kolon kirurgi og kan føre til dehydrering på grund af et tab af vigtige væsker. Reducere forekomsten af ​​diarré ved at spise let-fordøjet fødevarer, herunder bananer, æblemos, hvid skål og ris. Undgå fedtede og krydret mad, og altid tilberede dine grøntsager, fordi rå grøntsager er barske på maven.

Halsbetændelse / Mouth

Din hals og mund kan skade efter strålebehandling, men justere dine spisevaner kan gøre spise komfortabelt. Hold dig til bløde eller mosede fødevarer for at undgå irriterende din hals. Spis ikke varm mad, da det kan forværre ømhed. Undgå krydret, sukkerholdige eller sure drikkevarer kan også hjælpe til at minimere irritation.

Mistet appetiten

Efter operationen kan du føle kvalme eller mister du appetitten, men det er vigtigt at bevare dit indtag af vitaminer, næringsstoffer og kalorier. Spis små portioner af mad hele dagen kan hjælpe dig til at få de ting, du har brug for. Suppe er en god mulighed, fordi det er let på din hals og mave og normalt indeholder grøntsager og proteiner.

Bevægelse

Tager korte ture flere gange hver dag kan hjælpe dig med at genvinde styrke i din kolon og kan også bidrage til at mindske træthed.


        

Udgiv min kommentar