Fantacine.com

Typer af Kyphosis

Rygsøjlen har naturlige kurver på forskellige steder. Det har en indadvendt krumning ved halsen og lænden. Denne kurve kaldes lordosis. Tilsvarende rygsøjle kurver udad på midten af ​​ryggen (området kaldet bryst ryggen) og på hoften. Denne udadgående kurve kaldes kyphosis. Når udad kurve i bryst rygsøjlen bliver for afrundede (mere end 45 grader), er betingelsen kaldes hyperkyphosis (eller bare kyfose). Mennesker med kyphosis udvikle en fornemmelse eller en pukkel. Der er tre hovedkategorier af kyphosis: postural, medfødte, og strukturelle.

Postural Kyphosis

Postural kyphosis, også kaldet "rund ryg", er forårsaget af en dårlige arbejdsstillinger. Folk, der daske for meget eller har dårlige arbejdsstillinger i løbet af deres formative år er mere tilbøjelige til at udvikle en rund, glat pukkel på bagsiden. I de fleste tilfælde rygsøjlen kompenserer for kyphosis ved at øge indadvendt krumning (hyperlordosis) i lænden. Hjælp korrekt postural kyphosis ved at gøre nogle tilbage styrke øvelser og forbedre kropsholdning.

Medfødt Kyphosis

Der er to typer af strukturelle kyphosis: primære og sekundære. Medfødt kyphosis er en type af primær strukturel kyphosis. Udtrykket medfødt kyphosis anvendes til at definere den kyphosis forårsaget af medfødte defekter i rygsøjlen. En række ryghvirvler smelter sammen og forårsage overdreven krumning af rygsøjlen. Da rygsøjlen og store organer (som hjerte og nyrer) udvikler samtidig kan personer med medfødt kyphosis også lider af nyre- og hjerteproblemer.

Scheuermann s Kyphosis

Scheuermann er kyphosis, også kaldet juvenil kyphosis, er en anden type af primær kyphosis. Det påvirker generelt unge (mellem 10 og 15 år). Den ryghvirvler formodes at være rektangulær form. Scheuermanns kyphosis opstår, når forsiden og bagsiden af ​​ryghvirvler udvikle med forskellige hastigheder, hvilket får dem til at blive kileformet. En person er diagnosticeret med Scheuermann s kyphosis når rygsøjlen kurver mere end 50 grader, og hvirvlerne er diskusprolaps.

Sekundær Strukturel Kyphosis

Sekundær strukturelle kyphosis er forårsaget af en anden sygdomstilstand. Eksempler på tilstande, der forårsager sekundær strukturel kyphosis indbefatter: osteoporose, slidgigt, ankyloserende spondylitis, bindevævssygdomme, tuberkulose, lammelser og cancer.

Andre typer

Posttraumatisk kyphosis forekommer som et resultat af en eller anden form for fysisk traume til rygsøjlen. Et brud i bryst eller columna (lænden) rygsøjlen, der ikke heler ordentligt kan også forårsage kyphosis. Fysioterapi, forfriskende, og kirurgi kan hjælpe med at behandle denne type kyphosis. Post-kirurgisk kyphosis opstår, når rygsøjlen ikke hele ordentligt efter operationen; det kræver yderligere kirurgi.


        

Udgiv min kommentar