Fantacine.com

Kan en hiatal hernia påvirker smagen af ​​mad?

Hiatal brok forekommer, når en del af maven bevæger sig op over mellemgulvet, den muskel, der skiller brystet fra maven. Ifølge National Digestive Diseases Information Clearinghouse, hiatal brok er meget almindelige i mennesker over en alder af 50, selv om de undertiden forekomme hos yngre mennesker også.

Symptomer

Symptomer på en hiatal hernia varierer fra person til person, afhængigt af sværhedsgraden af ​​tilstanden. Undertiden forekomme ingen symptomer. Sommetider mennesker oplever symptomer såsom gas, oppustethed, kvalme og bryst eller mavesmerter.

Smag

Et andet symptom på hiatal brok, især i mere alvorlige tilfælde, er en bitter eller syre-lignende smag i munden. Denne ubehagelig fornemmelse kan være til stede som helst, ikke kun når en person med en hiatal brok spiser, og det kan påvirke smagen af ​​maden.

Årsag bitter smag

I en person med en hiatal brok, kan den nederste esophageal sphincter ikke lukke ordentligt. Dette forårsager en tilstand kendt som gastroøsofageal reflukssygdom (GERD), som gør det muligt mavesyre til at stige op i spiserøret, hvilket medfører en bitter smag i munden.

Diagnosticering Problemet

For at diagnosticere en hiatal brok, læger normalt for en særlig X-ray kaldes en barium svale røntgenbillede. De kan også gøre en endoskopi, en procedure, hvor et lille kamera føres ned i halsen for at se spiserøret og maven. Det er vigtigt at få den korrekte diagnose, fordi en hiatal hernia er ikke den eneste tilstand, som kan påvirke smagen af ​​fødevarer eller forårsage en bitter smag i munden.

Behandling

Behandling omfatter normalt medicin for at reducere mavesyre og styrke lavere esophageal sphincter, hvilket vil reducere dårlig smag i munden. Hvis medicin ikke løser problemet, kan kirurgi være nødvendig.


        

Udgiv min kommentar