Fantacine.com

Pre- & Post-Test Rådgivning for HIV

Pre- & Post-Test Rådgivning for HIV


Behandling fremskridt siden midten af ​​1990'erne har forbedret længde og livskvaliteten for mennesker, der lever med human immundefekt virus (HIV), men som fra maj 2010 er der ingen kur. Rådgivning før og efter hiv-testning vil hjælpe dig med at forstå, hvad adfærd sætte dig i fare, og lære dig at mindske risikoen for at blive smittet. Hvis du tester positiv, vil rådgivning løse dine umiddelbare behov for støtte og information, og lære dig, hvad du behøver at vide for at mindske risikoen for at smitte andre.

Betydning

Ifølge Centers for Disease Control (CDC), blev mellem 800.000 og 900.000 mennesker smittet med hiv i USA af 2007. CDC skønner, at 25 procent af folk, der har hiv ikke ved, at de er smittet. Dens retningslinjer anbefaler rutine, frivillige hiv-test, fordi dem, der lærer de har en HIV-infektion tidligt er mindre tilbøjelige til at overføre det til andre og med behandling kan have færre symptomer. De kan forsinke progression af sygdommen til Acquired Immune Deficiency Syndrome (AIDS).

Pre-Test Rådgivning

CDC understreger, at hiv-testning bør være frivillig. Din rådgiver vil fortælle dig, hvad du behøver at vide for at give informeret samtykke, før du bliver testet. Han eller hun vil spørge dig om dine seksuelle partnere og aktiviteter samt om brug af narkotika. Disse oplysninger er ikke indberettet til retshåndhævelsen; det er nødvendigt at vurdere din risiko for at få HIV og til at bestemme, hvilke oplysninger du skal bruge for at reducere din risiko. Du vil lære om dine valg for at få fortrolige eller (på mange forsøgssteder) anonym test. Der er test muligheder, der er mindre indgribende end en intravenøs blodprøve herunder oral væske, urin eller en finger-stick.

Test resultater

Flere typer af hurtige hiv-test giver resultater i 10 til 40 minutter. Hvis en hurtig test resultatet er negativt, og det har været tre måneder eller længere, da du har haft en potentiel udsættelse for HIV, vil du blive betragtet som fri for sygdommen. Hvis testresultatet er reaktiv, betyder det, at der er påvist HIV-antistoffer. Du skal have en bekræftende blodprøve, som tager en til to uger for at returnere resultater. Du vil blive rådgivet om betydningen af ​​at vende tilbage til dine resultater og om hvordan du beskytter dig selv og andre mod udsættelse for HIV, mens du venter på dine resultater.

Post-Test Rådgivning

Uanset dine umiddelbare resultater, efter test vil du modtage information om risikofrie og sikrere sex muligheder og lære om andre seksuelt overførte og blodbårne sygdomme. Du kan også lære om effektiviteten af ​​at anvende rene nåle og andre narkotika habengut og få information om narkotika behandlingsprogrammer i dit område. Du kan modtage henvisninger til programmer, der vil give følelsesmæssig støtte og hjælpe dig med at håndtere eventuelle barrierer du har til at reducere din hiv risiko i fremtiden.

Misforståelser

Nogle mennesker tror fejlagtigt, at kun mænd, der har sex med mænd er i risiko for at få HIV. Gennem rådgivning du vil lære at enhver ubeskyttet vaginal, anal eller oral seksuel kontakt med en person, der har hiv kan overføre sygdommen, hvis der er nok af virus til stede. HIV-positive mødre kan overføre virus til deres børn før eller under fødslen eller gennem modermælken. En anden misforståelse, som fører nogle til risiko kontakt med hiv ved ubeskyttet sex er, at hvis de får det, kan de bruge antiretroviral medicin og være fint. Post-test rådgivning vil drøfte, hvordan disse lægemidler har udvidet og forbedret livet for mange med HIV, men understreger, at det stadig er en alvorlig, uhelbredelig sygdom.


        

Udgiv min kommentar