Fantacine.com

Overgangsalderen for kvinder

Overgangsalderen for kvinder


Overgangsalderen angiver den permanente afslutningen af ​​din menstruationscyklus. Det er defineret som havende en mangel på en menstruation i et år af længere. Selv overgangsalderen har flere symptomer, der ledsager det, er det ikke for at være en medicinsk tilstand. Ifølge Mayo Clinic, er overgangsalderen anses for at være en naturlig biologisk proces.

Perimenopause

I de to-årene op til overgangsalderen, din østrogenniveau begynder at falde. Dette bevirker funktionerne af æggestokkene til at falde så godt. Da dette sker, kan dine menstruationscyklus svinge vildt, indtil de helt stoppe. Mange kvinder kan opleve kraftige blødninger i denne tid, som skal behandles, for at undgå yderligere helbredsproblemer, såsom jernmangelanæmi. Behandling af denne blødning, især indbefatter anvendelsen af ​​en medicinering, tranexamsyre, som tilskynder blodpropper. Dette stof er kun bruges de første tre til fire dage med kraftig blødning. Andre behandlinger indbefatter anvendelsen af ​​progesteron tabletter, anti-inflammatoriske medicin og endometrieablation.

Symptomer på overgangsalderen

Erfaringerne fra overgangsalderen er forskellige for hver kvinder. Nogle næppe mærke forandringen, og nogle varsel ændrer samme. De mest almindelige symptomer på overgangsalderen er hedeture og svedtendens, besvær med at falde i søvn, depression, humørsvingninger, hovedpine, glemsomhed og irritabilitet. Fysiske ændringer kan omfatte nedsat sexlyst, mindre intense orgasmer og hyppig vandladning. Under overgangsalderen, er østrogen udtømt, så smøring er ikke produceres i skeden længere. Dette kan forårsage svie eller let blødning under samleje.

HRT behandling

Den mest kendte behandling for overgangsalderen er hormon-substitutionsterapi (HRT). HRT slipper af symptomerne på overgangsalderen ved at erstatte hormon niveauer. HRT giver din krop tilbage østrogen i små doser; hvis du ikke har haft en hysterektomi, vil du også blive givet syntetisk progesteron, i en behandling kaldet kombineret HRT. Bivirkningerne ved HRT behandling er kvalme, brystspænding, vægtøgning og væskeophobning. HRT er taget i en periode på omkring seks måneder. De sundhedsmæssige risici forbundet med langvarig brug af HRT er en øget risiko for at udvikle brystkræft, som fortsætter indtil HRT brug er stoppet i fem år; godartede knuder i brystet; mere almindelig hos kvinder, der bruger HRT i perimenopause fase; hjerte sygdom; slag; blodpropper; og endometriecancer.

yderligere behandlinger

Tibolon er et syntetisk steroid, der virker som østrogen, progesteron og testosteron. Det bruges meget på samme måde som HRT, den eneste forskel er det har taget hver dag. Det hjælper til at fjerne hedeture, vaginal tørhed og irritation, og i modsætning til hormonsubstitutionsbehandlinger det forhindrer osteoporose. En anden medicin er, clonidin; som oprindeligt blev brugt til behandling af forhøjet blodtryk, men er også kendt for at lindre hedeture.

Overvejelser

Store fremskridt er blevet taget til korrekt kategorisere overgangsalderen som en naturlig ændring og ikke en sygdom eller sygdom. Der er ting, du kan gøre for at minimere ubehag i forbindelse med overgangsalderen, såsom regelmæssig motion, gå mindst 20 til 30 minutter om dagen; spise ernæringsrigtige fødevarer; og skære dårlige vaner såsom rygning eller drikke. Også med overgangsalderen er der en øget risiko for osteoporose på grund af mangel på østrogen, så at sørge for du indtager mindst 1500 mg calcium om dagen er vigtig.


        

Udgiv min kommentar