Fantacine.com

Hvordan man kan hjælpe et barn expectorate sputum Grundet cystisk fibrose

Hvordan man kan hjælpe et barn expectorate sputum Grundet cystisk fibrose


Cystisk fibrose er en livslang sygdom, der er genetisk karakter. Det er en tilstand, hvor kroppen udskiller tyk ihærdige slim. Lungerne lider af cystisk fibrose, fordi de er tilstoppede med tykke slim, som påvirker et barns evne til at trække vejret. En diegivende diagnose på dette problem er: ineffektiv luftvej clearance relateret til tykke sekret i lunger eller luftveje. Målet med omsorg for denne sygepleje diagnose er at hjælpe den berørte barn hoste ud slim i lungerne, så han kan trække vejret mere tydeligt. Nogle sygepleje interventioner for cystisk fibrose kan hjælpe sygeplejersken nå dette mål.

Instruktioner

1 Vurdere barnets åndedrætsorganerne. Lyt til barnets lunger efter vejret lyde med din stetoskop. Vær opmærksom på lyde, der indikerer tilstoppede lungerne såsom knitren. Overhold barnets vejrtrækning mønster og indsats og tælle hans respirationsfrekvens. Gør dette til at indsamle oplysninger, der vil blive sammenlignet på oplysninger indsamlet efter din sygepleje interventioner. Det vil hjælpe med at afgøre, om dine sygepleje interventioner er effektive eller ej.

2 Administrer forstøver behandling som foreskrevet af barnets læge. De hjælpe med at løsne op slim i lungerne, gøre dem mindre ihærdige og tyndere for nem opspyt. Sid barnet op før administration denne behandling for at gøre det muligt for ham at inhalere så meget af den medicin som muligt. Giv nebulizer behandling for cystisk fibrose en time før eller to timer efter måltider, da denne behandling ofte udfældes opkastning eller hoste, som letter fjernelse af slim fra lungerne.

3 Indgiv flagren enhed - en håndholdt enhed, at barnet trækker vejret ind - eller andet luftveje clearance system. Giv flagrer enhed til barnet og bede ham om at forsegle hans læber omkring mundstykket. Dernæst instruere ham til at inhalere gennem næsen og derefter udånder gennem munden og ind i flagren enheden som kraftigt som han kan. Udånding i flagren enheden vibrerer luftvejene, løsner op sekreter eller slim i lungerne og letter flytning af slim opad, hvor den let kan hostede ud.

4 Sørg for, at barnet bliver hydreret. Giv barnet væsker som foreskrevet af hans læge til at hjælpe tynde og løsne slim i hans lunger. Dette gør slim lettere at expectorate eller hoste ud.

5 revurdere barnet. Lyt til barnets lunger og vurdere hans respiratoriske indsats for at måle effektiviteten af ​​din sygepleje interventioner. Dine interventioner er en succes, hvis barnet hoster op slim fra hans lunger, og hvis hans ånde lyde er tydeligere end de var før han modtog behandlinger.


        

Udgiv min kommentar