Fantacine.com

Corneal Eye Disease

Trods ental navn, corneal øjensygdommen er faktisk en gruppe af medicinske tilstande, der producerer komplikationer i øjets hornhinde, som normalt er elastisk. Selvom de sygdomme ikke altid fører til problemer med synet - i hvert fald i begyndelsen - hvis venstre ubehandlet, mest i sidste ende udgøre en betydelig fare for en persons evne til at se ordentligt.

hornhinden

Hornhinden er en buet, gennemsigtig membran, der overlejrer iris og elev på forsiden af ​​øjet. Består af proteiner og celler, det har fem lag med særskilte funktioner: epithelet (yderste lag, der blokerer fremmede stoffer), Bowmans lag (stærk lag af kollagen), stroma (tykt lag af vand og kollagen, der bestemmer hornhinden fleksibilitet, form og styrke), Descemet membran (stærk, tyndt beskyttende lag, der bekæmper skader og infektion), og endotelet (inderste, tyndt lag, der hjælper med at holde hornhinden klar). Corneal øjensygdomme kan påvirke nogen af ​​lagene, beskadige kurve af hornhinden og dermed dets evne ordentligt bøje eller bryder, lys mod nethinden bagerst i øjet, hvilket skaber nedsat syn.

allergier

De fleste allergier, der forårsager hornhinde problemer er produceret af pollen i luften, især i tør eller varmt vejr, samt visse medikamenter, nogle kosmetik såsom mascara og iført kontaktlinser. Symptomerne omfatter brændende, kløende, røde og teary øjne, selv om betingelsen sjældent kræver lægehjælp. Øjendråber indeholdende et antihistamin ofte er tilstrækkelige til at lindre symptomerne.

konjunktivitis

Sædvanligvis kaldet pink øjet, øjenbetændelse består af flere sygdomme, der producerer allergi-lignende symptomer i bindehinden, det væv, der linjer øjet. Det problem, som ofte forårsager ingen smerter eller nedsat syn, ofte rydder op selvstændigt. Hvis det fortsætter, dog lægehjælp er nødvendig for at forhindre den i at sprede sig til og beskadige hornhinden.

hornhindedystrofier

Hornhindedystrofier er en gruppe af mere end 20 særskilte sygdomme karakteriseret ved en akkumuleret overskyet stof i hornhinden, der forårsager synet til at miste klarhed. Symptomer og behandling af hornhindedystrofier varierer meget.
De mere almindelige tilstande indbefatter Fuchs 'dystrofi (endotelcellerne forværres langsomt for nogen klar årsag), Herpes Zoster (også kaldet helvedesild, en infektion forårsaget af den samme varicella-zoster virus, der skoldkopper), iridokorneal endotel Syndrome (hornhindeopsvulmning kombineret med iris ændringer og grøn stær), keratoconus (udtynding hornhinden), Lattice dystrofi (unormale protein indskud i stroma), kort-Dot Fingeraftryk dystrofi (unormal epitel laveste membran), Okulær herpes (tilbagevendende infektion på grund af herpes simplex virus), pterygium (trekantede, lyserøde vækster) og Stevens-Johnson syndrom (vabler, huller, eller betændelse).

Corneal Infektioner

Bakterier og svampe kan invadere hornhinden fra en række forskellige kilder, såsom et fremmedlegeme ind i øjet eller iført forurenede korrigerende linser. Hvis ikke behandles hurtigt og korrekt, kan sådanne infektioner føre til betændelse og infektioner kaldet keratitis, efterfulgt af synet beskadiget nok til at nødvendiggøre en hornhindetransplantation.

tørre øjne

Når øjet producerer tilstrækkelige tårer at holde øjet og dets forskellige dele smurt og beskyttet mod potentielle infektioner, er resultatet en kradsende, ubehagelig følelse. Mens kunstige tårer er tilstrækkelig behandling for de fleste patienter, nogle med tiden kræve en medicinsk procedure at lukke tåre afløb (åbninger i øjenlåget der tillader tårer at forlade øjet).


        

Udgiv min kommentar