Fantacine.com

Alternativer til prostatabiopsi

Alternativer til prostatabiopsi


Hvis du for nylig har oplevet en usædvanlig PSA testresultat og overvejer en prostata biopsi, kan der være sikrere og mindre invasive alternativer. Prostata biopsi er ikke kun en invasiv procedure, der involverer en række nåle og stiksår til din prostata-området, er det ofte helt unødvendigt, da omkring 75 procent af de mænd, der gennemgår proceduren er fundet at være kræft-fri. I dag er der effektive alternativer til prostata biopsi.

sonagram

Power Color Doppler sonograms er smertefri, sikker og noninvasive. På omkring $ 500 pr procedure, er de også et overkommeligt alternativ til den invasive biopsi procedure. I modsætning til invasive biopsier, kan de let gentages til enhver tid for yderligere overvågning af prostata sundhed. De tager mindre end en time til at udføre og er normalt udføres på en ambulant basis eller i lægens kontor. Der er ingen efterbehandling nødvendig og inddrivelse er øjeblikkelig, så du kan vende tilbage til arbejde samme dag.

Color sonograms skabe et farvebillede af prostata eller andet område, der undersøges. Opløsningen er langt højere end traditionelle ultralyd eller sonographs, så tumorform områder kan undersøges og sammenlignes mere grundigt og måles mere præcist. De er generelt bedre end traditionelle MRIs og PET scanninger på grund af deres høje opløsning og det faktum, at de kan gentages let til sammenligning med tidligere synspunkter.

MRI

Magnetic Resonance Imaging (MRI) kan give en detaljeret billede af voksende kræft i og omkring prostata. Det er noninvasive og ikke benytter stråling eller farvestof til billeddannelse. Normalt udføres i forbindelse med en biopsi eller som en opfølgning til en unormal CT-scanning, kan den også anvendes udelukkende uden en biopsi, men dens opløsning er ikke så god som en farve sonagram. Billederne, den producerer er detaljerede og tre-dimensionelle, og en veluddannet tekniker bør være i stand til at registrere de fleste abnormaliteter ved at læse dine testresultater. Det er bedre for visning kræft i blødt væv end i knoglerne.

CT-scanning

Computertomografi (CT) scanninger udføres normalt i forbindelse med andre typer af diagnostiske tests. De er bedst til at detektere større cancere i lymfeknuder i bækken og underliv. De er i øjeblikket ikke er kraftig nok til at give detaljerede billeder af voksende mikroskopiske kræftceller i lymfeknuderne.


        

Udgiv min kommentar