Fantacine.com

Symptomer der kræver en koloskopi

Symptomer der kræver en koloskopi


En koloskopi er en test, der tillader lægen at se inde i din kolon ved hjælp af en colonoscope (en fleksibel, tændte kamera). Omfanget og kameraet er omkring 3 fod lang, og det sender forstørrede billeder til en computerskærm. Dette giver din læge for at se noget, der kan være årsag dine symptomer. Dybest set, kan symptomer, der er unrelieved ved andre metoder medføre, at du har brug for en koloskopi test udført.

kronisk forstoppelse

Mange mennesker lider af kronisk forstoppelse forårsaget af en lang række betingelser og sygdom herunder: Kræft, blokering i tyktarmen og endda dårlig kost. Behandling af forstoppelse med homøopatiske eller farmaceutiske metoder er ofte nok til at løse problemet. Men når forstoppelse bliver kronisk yderligere testning og procedurer (som en koloskopi) muligvis gøres for at bekræfte den egentlige årsag, så den kan foretages en egnet behandling.

Diarre

Enhver, der har haft en mave virus med diarré ved hvor svært det kan være på din krop. Diarré kan være forårsaget af mange ting, herunder: Fødevarer, rejser, medicin og sygdom. I nogle tilfælde diarré kan blive så alvorlig, at den vil medføre yderligere symptomer som dehydrering og træthed. På dette tidspunkt, vil du har brug for medicinsk intervention. Hvis diarré ikke held kan behandles enten hjemme eller medicinsk af en læge, kan en koloskopi skal gøres for at tage et kig på tyktarmen. En koloskopi bruges, når x-ray og blodprøver ikke med succes kan fastslå årsagen til diarré.

Blødende

Sommetider blødning kan forekomme i tyktarmen. Dette kan forårsage blod blandes med afføring eller forårsage blødning fra endetarmen. Dette kan være en meget skræmmende symptom for mange mennesker, og kan være et tegn på både mindre sygdom såsom hæmorider eller mere alvorlig sygdom såsom tyktarmskræft. Derudover Mayo Clinic rapporter om, at blodig diarré kan være et symptom på iskæmisk colitis. Iskæmisk colitis er en tilstand, som kan være vanskelige at diagnosticere uden at gøre en koloskopi.

Kramper / smerter

Mange mennesker med alvorlige tarmproblemer såsom kolorektal cancer vil have kroniske smerter. Disse syge rapporterer, at en nagende eller rumlen smerter forekommer i deres mave og tarm. At bestemme, hvad den nøjagtige årsag til smerten er, kan kræve at have en koloskopi gjort. Kramper kan være mild til svær og er undertiden fejldiagnosticeret. Ved hjælp af en koloskopi at se tyktarmen kan sikre, at smerten ikke er forårsaget af en mere alvorlig sygdom, såsom Crohns sygdom eller coloncancer.

Vægttab

Mange gastrointestinale sygdomme forårsage vægttab. I nogle tilfælde kan vægttab være meget alvorlige. For eksempel vil folk, der lider af irritabel tarmsyndrom og Crohns sygdom har undertiden problemer med at optage næringsstoffer fra fødevarer passeret gennem tarmen. De kan også have perioder med forværret sygdom, der forårsager dem til at miste en stor del af vægten. For at være sikker på, at lægen behandler dig for den korrekte tilstand kan kræve at have en koloskopi. Mange gange sygdomme, såsom colitis ulcerosa forårsager sår at danne i tarmen, som kan gøre det vanskeligt at opretholde en sund vægt.


        

Udgiv min kommentar