Fantacine.com

Lægemidler til Tuberkulose Behandling

Behandling af aktiv tuberkulose (TB) kræver en meget streng regime af flere antibiotika, som ofte bruges sammen. Behandlingen varer mellem seks og 12 måneder, længere for resistent tuberkulose. TB bakterier er meget stor og tage lang tid til helt at ødelægge. De fire mest almindeligt anvendte antibiotika er: isoniazid, rifampin, ethambutol og pyrazinamid. (Mayo Clinic, CDC)

isoniazid

Isoniazid primære anvendelse er at forebygge TB i at formere. Det bør ikke anvendes af patienter med leverproblemer, da det kan øge risikoen for alvorlige hepatitis. Almindelige reaktioner omfatter kvalme, opkastning, prikkende eller brændende fornemmelse på huden (kendt som parathesia) og øvre middelklasse mavesmerter. Inflammation af synsnerven, kramper, anæmi og toksisk psykose er mulige alvorlige bivirkninger. Du må ikke drikke alkohol, mens du tager isoniazid. Tag forsigtighed, når de spiser kød, mejerier, bananer, chokolade og koffein, som disse fødevarer kan interagere med isoniazid og forårsage hovedpine, opkastning og smerter i brystet. Omtrentlig udsalgspris for halvfems 300-milligram piller er 17 $. (Epocrates)

rifampin

Rifampin anvendes til behandling af tuberkulose, spedalskhed og meningitis. Nogle almindelige bivirkninger er træthed, hovedpine, kvalme, svimmelhed og tab af appetit. Det kan også forårsage urin, afføring, sved, tårer eller spyt for at dreje en rødlig-orange farve. Alvorlige bivirkninger omfatter nyresvigt, chok, psykose og en sjælden, men livstruende sygdom kaldet Stevens-Johnsons syndrom, hvor lag af huden skaller som huden celler dør. Dette er den dyreste TB lægemiddel ved ca $ 64 for tredive 300-milligram piller. (Epocrates)

ethambutol

Ethambutol er et andet antibiotikum, der primært anvendes til behandling TB. Patienter med nyresygdom eller grå stær kan ikke være i stand til at tage ethambutol, eller kan have behov for at tage en lavere dosis. Desorientering, udslæt, kan der forekomme tab af appetit, svimmelhed og feber. Blindhed, allergiske reaktioner og levertoksicitet er de mere alvorlige bivirkninger forbinder med brug. Tredive 400-milligram piller koster omkring $ 56. (Epocrates)

Pyrazinamide

De nøjagtige mekanismer for hvordan pyrazinamid arbejde er ukendte. Ligesom isoniazid og ethambutol, dets primære funktion er at behandle tuberkulose. De, der lider af lever- eller nyresygdom, diabetes eller gigt kan ikke være i stand til at tage pyrazinamid. Almindelige bivirkninger ligner de andre TB lægemidler, herunder kvalme, udslæt og træthed. Øget lysfølsomhed kan også forekomme. Pyrazinamid har få alvorlige bivirkninger. Levertoksicitet er muligt, som er anæmi. Gennemsnitlige omkostninger er $ 40 for tredive 500 milligram piller. (Epocrates)

Overvejelser

Mens der er mulighed for meget alvorlige bivirkninger forbundet med tuberkulose klasse af medicin, er det vigtigt at huske, at disse betragtes mindre almindelige og i nogle tilfælde meget sjældne. Fordelene ved medicinen opvejer risiciene, da disse er den første linje i forsvar mod TB. Patienterne kan mindske risikoen ved at holde deres læge informeret om nogen medicin eller kosttilskud de tager, og af alle bivirkninger, de oplever. Det er vigtigt at gennemføre kurset af antibiotika for at undgå at skabe resistente tuberkulose.


        

Udgiv min kommentar