Fantacine.com

Sorbitol & Renal dysfunktion

Sorbitol & Renal dysfunktion


Sorbitol er en sukkeralkohol anvendes som et kunstigt sødemiddel i fødevarer. Mens generelt betragtes som sikre, sorbitol fungerer som et afføringsmiddel og kan forværre nyre dysfunktion i store doser.

Anvendelser

Fødevareindustrien anvender sorbitol som en sødere i light sodavand, sukker-fri tyggegummi og kost fødevarer. Sorbital forekommer også i nogle hoste sirup. Medicinsk, sorbitol finder anvendelse som en ikke-stimulerende laksativ i både orale og stikpille præparater. Sorbitol kan ligeledes anvendes til at overrisle urinblæren.

Advarsler

Sorbitol er afførende egenskaber kan forværre symptomer på nyre dysfunktion, som afførende fremmer vandladning. Mængden af ​​sorbitol i fødevarer er generelt betragtes som sikre, selv om British Medical Journal rapporterer to tilfælde, hvor folk har oplevet alvorlig diarré og vægttab efter brug af store mængder tyggegummi indeholder sorbitol.

anbefalinger

Mennesker med eksisterende nyreproblemer bør diskutere medicinske anvendelser for sorbitol med deres læge. Mens sorbitol kun forekommer i små mængder i fødevarer, kan folk med nedsat nyrefunktion ønsker at undgå eller begrænse fødevarer, der indeholder det kunstige sødemiddel.


        

Udgiv min kommentar