Fantacine.com

Er Too Much Protein Årsag nyresten?

Nyresten er bundter af affaldsprodukter - svær mineralske samlinger af calcium og andre materialer, der vokser i urinvejene. Til sidst, det krystalliserer i en sten, der forårsager alvorlige smerter.

Stone typer

The National Kidney Foundation angiver fire primære typer af nyresten eksisterer: struvit, calcium-oxalat, cystin og urinsyre. Af de fire er det kun urinsyre sten hovedsagelig forårsaget af overdreven indtagelse af protein.

Urinsyre

Urinsyre sten udvikle sig, når urinen er især sure. Dette sker primært i mennesker, der hengiver i for meget rødt kød. Animalsk protein, især, nedbrydes til aminosyrer, som urinsyre, og tilskynder sten til at danne.

Calcium

En høj protein kost fører også til nyresten som ekstra protein har tendens til at tvinge calcium udskilles fra kroppen, hæve calcium i urinen, og tilskynde sten vækst.

Medicin

Den medicin allopurinol (mærkenavne Zyloprim og Aloprim) er med til at minimere urinsyre i blodet og urin for at holde urinsyre sten fra bygning. Det tilskynder kroppen til at lave en anden, nemmere at opløse kemiske, kaldet xanthin.

ESWL

Ifølge lægerne på Cornell Universitets Institut for Urology, ekstrakorporal trykbølge lithotripsi er en effektiv og kirurgisk måde at behandle blødere sten som dem af urinsyre.


        

Udgiv min kommentar