Fantacine.com

Hvordan at tabe sig efter en hysterektomi

Efter en total hysterektomi, hvor æggestokkene og fjernes sammen med livmoderen, kroppen tvunget til overgangsalderen som østrogen falder pludseligt. Denne dramatiske skift i hormonniveauer tegner sig for vægtøgning meste omkring taljen, søvnbesvær og humørsvingninger. Selv om det er vanskeligere for kvinder at tabe sig efter overgangsalderen på grund af en træg metabolisme, tålmodighed og beslutsomhed vil gå en lang vej mod at opnå en slankere talje.

Instruktioner

Udvikle sunde spisevaner

1 Mål portioner. Vær opmærksom på, hvor meget du spiser for hver betjener.

2 Drik vand. Du har tendens til at fastholde mere vand efter en hysterektomi end tidligere. Drikke 8 til 10 glas vand hver dag vil holde din krop hydreret og mindre tilbøjelige til at holde vand og blive oppustet.

3 Vælg frisk frugt og grøntsager og fuldkorn. Disse er gode kilder til fiber, som vil hjælpe dig til at føle fuld og hjælpe din kolon sundhed.

4 Spis protein, men sørg for at vælge magre udskæringer, kylling uden skind og fisk.

5 Begræns dit indtag af mættet fedt og transfedt, som findes i smør, margarine, afkortning og dybstegte fødevarer. Vælg sundere alternativer, såsom olivenolie eller raps olie.

6 Boost mængden af mejeriprodukter i din kost. Fedtfattig mælk, ost og yoghurt er vigtige kilder til calcium. Calcium er vigtigt for sunde knogler. Som østrogenniveauet falder, knogler mister calcium hurtigere.

Komme ind i Motion Habit

7 Udøvelse regelmæssigt. Aerob træning forbrænder kalorier, betingelser dit hjerte og forbedrer din udholdenhed. Eksperimenter, indtil du finder et regime, der passer dig. Prøv jogging, gåture eller en dans klasse. Aerob træning har den ekstra fordel af at hjælpe forbedre din knogle sundhed og forebygge knogleskørhed.

8 Tilføj styrketræning til din rutine. Vægtløftning vil ikke resultere i dramatiske vægttab, men det vil hjælpe tone muskler og øge din styrke.

9 Tag op yoga eller pilates for at forbedre din fleksibilitet, balance og krop styrke.

TIPS

  • Din læge kan anbefale hormonbehandling (HRT) for at reducere virkningerne af den pludselige tab af østrogen efter din hysterektomi. HRT har den fordel at reducere menopausale symptomer, såsom hedeture og humørsvingninger og kan hjælpe med at forhindre hjertesygdomme. Det kan dog også øge risikoen for brystkræft hos nogle kvinder, hvis de anvendes på lang sigt. HRT har ikke vist sig at have nogen effekt på vægtforøgelse efter hysterektomi.

        

Udgiv min kommentar