Fantacine.com

Nutritional dampet Foods

Dampet kød, grøntsager og frugter er ernæringsmæssige hæfteklammer af en sund kost. Dampet mad bevarer mere af sin næringsværdi og næringsstoffer end mad, der er bagt eller kogt. Traditionel dampning opstår, når der lægges madvarer i en overdækket gryde med huller og madlavning det over kogende vand.

Grøntsager

Friske eller frosne grøntsager såsom gulerødder, kartofler, squash og broccoli kan dampes i kogende vand i 10 til 15 minutter som en ernæringsmæssig side parabol. Hvis du er vant til grøntsager dækket i smør, med tiden falde langsomt smørret, du bruger, eller bruge krydderier såsom bouillon at tilføje smag.

Fisk

Hvid fisk og andre typer af fisk, der er fedtfattig er bedst for dampning. Hvis din damper har flere niveauer, tilføje fisken til den øverste del af damper. Eller damp med grøntsager blandet i 20 minutter, eller indtil fisken er flaky.

Kød

Kød trimmede tyndt uden fedt kan være dampet som en alternativ måde at lave mad samtidig med at den saftighed. Kød fra kylling til svinekød generelt skal dampes i 20 minutter.

Ris

Dampet ris er et sundt alternativ til stegte ris. Alle former for ris, herunder langkornet, Basmati og brun, kan dampes ved at fordoble vand til ris forholdet.

frugter

Så mærkeligt det end kan lyde, kan frugter dampes og bruges til alt fra babymad til æblemos og pie påfyldning. Æbler, ferskner og pærer er populære valg, men frugt skal kontrolleres ofte under dampning, så de ikke bliver alt for grødet.


        

Udgiv min kommentar