Fantacine.com

Fordele & Ulemper af fiskeolie kosttilskud

Fordele & Ulemper af fiskeolie kosttilskud


Midt bekymringer om kviksølv og andre former for forurening af fisk og skaldyr, er nogle andre steder søger hvad mange tout som den hellige gral af hjerte sundhed: omega-3 fedtsyrer. Fiskeolie kosttilskud tilbyde et fornuftigt alternativ for at få dem, men det er vigtigt at overveje fordele og ulemper ved disse kosttilskud, før de beslutter, om de er din ideelle kilde til omega-3-fedtsyrer.

Kardiovaskulære Fordele

Blandt de top-salgsargumenter for fiskeolie kosttilskud er deres mange veldokumenterede kardiovaskulære fordele. De sænker triglycerider, reducere risikoen for hjerteanfald og langsom opbygning af plak i arterierne, der fører til atherosklerose og hjerteproblemer. De har også lavere blodtryk, hjælper korrekte unormal hjerterytme og sænke risikoen for slagtilfælde i mennesker med kendt hjertesygdom.

Pain Management

Nogle undersøgelser har vist, at tilskud af fiskeolie kan hjælpe med at lindre smerter og ubehag forbundet med rheumatoid arthritis, angina og smertefuld menstruation (dysmenoré). Yderligere forskning er dog nødvendig for at størkne disse påstande.

Cancer Prevention

Begrænset forskning viser, at fiskeolie kosttilskud kan reducere risikoen for bryst-, colon- eller prostatacancer. Foreløbige undersøgelser viser også deres muligheder for at reducere væksten af ​​tyktarmskræft celler, men deres effekt på patienternes resultater er fortsat uklart.

Gastrological Fordele

Selvom beviser er modstridende, indledende undersøgelser tyder på, at omega-3 fedtsyrer kan være gavnligt hos patienter med Crohns sygdom og colitis ulcerosa, når tilføjet til standardbehandling.

Psykiatriske Fordele

Nogle fordel er blevet fundet i indledende forskning undersøger effekten af ​​fiskeolie kosttilskud på forskellige psykiatriske lidelser, herunder depression, demens og skizofreni.

Risici

Fiskeolie kosttilskud er forbundet med øget risiko for blødning, såsom næseblod og blod i urinen. De har også været forbundet med E-vitaminmangel. Gravide kvinder og diabetikere bør også bruge forsigtighed, da høje doser af fiskeolie kosttilskud kan føre til blødning og højere blodsukker.

Bivirkninger

Gastrointestinale bivirkninger af fiskeolie supplere brug (især i høje doser) omfatter diarré, halsbrand, fordøjelsesbesvær og abdominal oppustethed. Hududslæt og rastløshed er også blevet forbundet med disse kosttilskud.


        

Udgiv min kommentar