Fantacine.com

Hvordan at vaske Poison Oak

Hvordan at vaske Poison Oak


En fare af udendørs oplevelser i USA er udsat for gift eg, en shrubby eller Vining medlem af Sumac familien. Det er almindeligt i alle økosystemer, og alle plantedele har en olie kaldet urushiol. Hvor urushiol rører huden, i de fleste mennesker et kløende udslæt udvikler sig. Første eksponeringer ikke genererer udslæt, men de bevidstgøre dig --- medmindre du er blandt de 15 procent til 30 procent af befolkningen, der aldrig blive sensibiliseret til gift eg, ifølge Dr. Alan Greene af DrGreene.com. Prompt vask kan forhindre oliens spredning og reaktionens sværhedsgrad.

Instruktioner

Vask hud og hår

1 Tag gummi eller engangshandsker, fjerne tøj og sko og sætte dem i en plasticpose til senere vask.

2 Kassér handsker.

3 Tag brusebad snarere end et bad så hurtigt som muligt. Greene siger, at hvis olien kan fjernes inden for fem til 10 minutter efter eksponering, kan udslæt forebygges eller minimeres. Den rindende bruser vand vil skylle urushiol ned i afløbet. Bath vand kan deponere urushiol på karbad overflade til re-forurening, i henhold til Ohio State University Extension. Hvis vandet ikke er tilgængelig, vask med sprit og vatkugler, eller bare hælde alkohol over din hud.

4 Brug varmt vand og mild sæbe, men brug ikke en vaskeklud. Skyl grundigt, og krat under dine negle, siger Medline Plus.

Vask beklædning

5 Sæt på gummi eller engangshandsker, og fjern alt tøj og sko.

6 Sæt dine tøj og sko i en plasticpose, indtil efter rengøring hud og hår.

7 Sæt alt tøj og sko, hvis vaskbart, plus håndklæde bruges til brusebad, i vaskemaskinen. Vask i varmt vand med opvaskemiddel. Bland ikke forurenet tøj med uforurenet vasketøj. Kassér plastpose.

8 Sæt skiven gennem en ekstra varmt vand cyklus for at hjælpe skylle urushiol fra maskinen.

9 Rengør vaskemaskine ringer, kontrol og udvendige overflader med sprit, hvis der var nogen chance for de afhentet enhver urushiol.

Vask andre varer

10 Retrace alt rørt siden din eksponering for gift eg. Det hele skal vaskes eller renses. Dette omfatter rat, auto sædebetræk, tegnebøger, punge, arbejdsudstyr og mobiltelefoner.

11 Tag gummihandsker eller engangshandsker. Rør ikke ved noget, der kan have urushiol på det.

12 Vask noget vaskes i varmt vand med opvaskemiddel.

13 Rene elementer såsom redskaber og legetøj ved iblødsætning i sprit og derefter vaske off udendørs med vand.

14 Clean mere skrøbelige genstande med sprit og vatkugler eller svaberprøver.

Vask Kæledyr

15 Rør ikke dit kæledyr med bare hænder, hvis den er blevet rørt af den udsatte person eller hvis det har rørt gift eg direkte. Bær gummi eller engangshandsker og sikkerhedsbriller. Arbejde udenfor med en slange. Hvis PET rører tøj, før det er blevet badet, skal tages ud så hurtigt som muligt og vaskes tøj.

16 Påfør et kæledyr shampoo, der vil løsne olie fra dyrets pels. Skumme alle dele af din hunds krop.

17 Skyl kæledyr grundigt med masser af rent vand. Direkte afstrømning væk fra yderligere kontakt med mennesker eller kæledyr. Undgå hunde fra ryste vand før de er godt skylles.

18. Vask nogen håndklæder anvendes til at tørre kæledyr som med varmt vand og opvaskemiddel.

TIPS

  • Ifølge University of California, et produkt kaldet Tecnu, fås i de fleste kiosker, kan anvendes i stedet for sæbe og vand for at fjerne urushiol fra kroppen. Brug den inden for to til otte timer efter at kontakte gift eg. Tecnu vil også fjerne urushiol fra værktøj, vaskeri, kæledyr og andre emner.
  • Brug et blokerende lotion, der hjælper med at give en barriere, så urushiol ikke i kontakt med huden før de går ind i områder, der indeholder gift eg. De skal fornys hver time.
  • Vask efter udsættelse for gift eg er en masse arbejde, så lære at genkende gift eg og undgå det som en forebyggende foranstaltning.
  • Hvis alkohol bruges til at rense urushiol fra din hud, skal du passe på ikke at kontakte mere gift eg eller genstande forurenet med urushiol i flere timer bagefter, indtil naturlige hud olier bygge op igen. Uden hud olier, kan en mere alvorligt udslæt resultere.

        

Udgiv min kommentar