Fantacine.com

Tegn og symptomer på Cornary Artery Disease

Koronararteriesygdom er forårsaget af plak, som blokerer arterier, der sender blod til hjertet. Sygdommen kan gå udiagnosticeret i årevis, og i sidste ende få folk til at have et hjerteanfald, ifølge Mayo Clinic.

sygdom betydning

Det amerikanske National Library of Medicine og National Institutes of Health stat, koronararteriesygdom forårsager flere dødsfald blandt mænd og kvinder end nogen anden sygdom.

Årsager

Koronararteriesygdom er forårsaget af rygning, forhøjet kolesteroltal, forhøjet blodtryk og / eller diabetes. Folk, der er overvægtige og / eller ikke motionerer regelmæssigt, har en øget risiko for at få sygdommen.

Symptomer

Symptomer på koronararteriesygdom omfatter smerter i brystet, maven, ryggen eller armen; sveder; træthed under aktiviteter; og / eller åndenød.

Identifikation

Et elektrokardiogram (EKG) er en test, der ser på de elektriske impulser, der rejser mod hjertet. Det kan vise, om hjertet eller dets funktioner er uregelmæssige, ifølge American Heart Association. En ekkokardiografi, som bruger lydbølger til at få billeder af hjertet, kan vise, om en person har blokeret arterier, ifølge MedicineNet.

Behandling

Læger kan ordinere medicin, der sænke kolesteroltallet, såsom statiner eller galdesyrekompleksdannere; betablokkere, som lavere hjertefrekvens og blodtryk; eller calciumkanalblokkere, som bidrager til at øge mængden af ​​blod, der strømmer til hjertet.

Sommetider læger skal udføre koronararteriebypasskirurgi, hvor de får blodet til at strømme omkring en blokeret arterie gennem en ikke-blokeret blodkar.
Under en angioplastik, er en anden behandlingsmulighed, et kateter og tråd med en ballon anvendes til at cleare blokerede arterier.


        

Udgiv min kommentar