Fantacine.com

Hvad er symptomerne på Prinzmetal angina?

Hvad er symptomerne på Prinzmetal angina?


Prinzmetal angina, også kaldet variant angina og atypisk angina, er en form for angina, som typisk angreb, når et berørt individ hviler eller afslappet. Prinzmetal angina effektivt behandlet med calcium blokkere og nitrater, selv om alvorlige tilfælde kan kræve en ballonudvidelse. Lær mere om symptomerne på Prinzmetal angina her.

Brystsmerter

Det mest almindelige symptom på Prinzmetal angina er brystsmerter. Denne smerte er ofte beskrevet som følelse som der er en tung pres på brystet eller en trykken inde i brystet.

udstrålende smerter

Selvom Prinzmetal angina smerter starter i brystet, kan det sprede sig til arme, hals, kæber, mund og mellem skulderbladene. Smerten ofte udstråler til maven, hvor det er forvekslet med fordøjelsesbesvær eller ulcus smerte.

andre symptomer

Andre typiske symptomer på Prinzmetal angina omfatter svimmelhed, åndedrætsbesvær, sved og kvalme. Mange patienter oplever også hjertebanken, som er uregelmæssige eller hurtige hjerteslag.

Årsag

Prinzmetal angina skyldes kranspulsåren spasmer. Disse spasmer forårsage arterierne at indsnævre midlertidigt, hvilket reducerer blodtilførslen til hjertet.

triggers

Symptomer på Prinzmetal angina ofte udløses af høje niveauer af følelsesmæssig stress og en tung rygevaner. Patienter med koronararteriesygdom (CAD), ukontrolleret højt blodtryk eller hjerteklapsygdom løbe en øget risiko for at udvikle denne tilstand.

Overvejelser

Prinzmetal Variant Angina er den sjældneste form for angina, der tegner sig for kun omkring 2 procent af angina sager. Prinzmetal angina rammer flere kvinder end mænd, og kan forekomme selv hos individer, der ikke har koronararteriesygdom (CAD).


        

Udgiv min kommentar