Fantacine.com

Hvad er de behandlinger af Lupus Hudirritation?

Hvad er de behandlinger af Lupus Hudirritation?


Lupus er en autoimmun sygdom, der forårsager immunsystemet til at angribe raske celler og væv i kroppen. Der er ingen endelig test for lupus. Dens diagnose er opnået gennem en lang række tests og udelukkelsesmetoden. Der findes flere typer af lupus, herunder systemisk lupus, discoid lupus, subakut kutan lupus og neonatal lupus, der påvirker kun nyfødte. Alle disse forskellige typer af lupus omfatter et par fælles faktorer, herunder hudirritation.

manifestationer

Hudirritation fra lupus manifesterer sig i en række forskellige måder. Fra mild kløe og nældefeber til en række udslæt, det er en næsten allestedsnærværende symptom på lupus. Alle typer af lupus hudirritationer er forårsaget af irritation af nervefibre under huden. Forskellige typer varierer i deres sværhedsgrad.

typer

Den mest almindelige form for hudirritation i forbindelse med lupus er, hvad lægerne kalder afslørende "butterfly" udslæt. Omfatter de kinder og næse, tager det typisk på form af en sommerfugl.

Mundsår er en anden type hudirritation forårsaget af lupus. Disse kan forekomme som en øm eller en hel mundfuld af smertefulde sår.

En udslæt bestående af små røde pletter er endnu en manifestation af lupus på huden. Dette udslæt påvirker ryg, nakke, arme, hænder og lejlighedsvis ansigtet.

Ifølge forskere ved Mayo Clinic, en alvorlig hudirritation forårsaget af lupus er dannelsen af ​​hudlæsioner. Disse læsioner kan danne overalt på huden, hvor der er sol eksponering. Mennesker med lupus er langt mere modtagelige for skader fra solen end andre mennesker.

Behandlinger

En af de mere almindelige behandlinger for lupus er kortikosteroider. Disse medikamenter indeholder en naturlig anti-inflammatorisk hormon kaldet cortisol, der hjælper undertrykke inflammation. Kortikosteroider kan tages oralt i form af piller eller topisk påføres direkte på lupus hudirritationer i form af cremer eller salver.

Behandlinger

Malaria medicin blev oprindeligt udviklet til behandling af malaria, men nu også anvendes i behandlingen af ​​lupus og dens tilknyttede hudirritationer. Disse stoffer indtages oralt, men er ikke uden bivirkninger. Patienter, der tager antimalariamedikamenter til behandling af lupus hudirritation er tilbøjelige til at lide af kvalme, diarré, opkastning, hovedpine, nervøsitet, øjenskader, muskelsvaghed og svimmelhed.

Behandlinger

Immunosuppressive blokere produktionen og funktionen af ​​immunceller. Denne form for behandling anvendes typisk kun i lupus syge, hvis nyrer eller centralnervesystemet påvirkes. Indgives enten oralt eller gennem en IV, disse behandlinger hjælpe lupus hudirritationer uden nogle af de bivirkninger af corticosteroider. Fremgangsmåden omtales ofte som "steroid sparing." Men denne terapi er ikke fri for bivirkninger. De omfatter kvalme, opkastning, blære problemer, hårtab og nedsat fertilitet.

Behandlinger

Den mest radikale form for behandling for lupus og sin brede vifte af symptomer kaldes intravenøs immunoglobuliner, eller IVIGs. Disse er blodproteiner, der virker som antistoffer. Selv om det er endnu ikke bevist, hvordan de arbejder, har læger på Cincinnati Børnehospital fundet dem til at være en vellykket behandling i lupus syge, når et hovedorgan, er lymfekar eller blodkar påvirkes. Mens det behandler de fleste alle hudirritationer forbundet med lupus, en af ​​dens bivirkninger er udslæt på IV-området.

Overvejelser

Mens der er ingen egentlig kur mod lupus, er store fremskridt er gjort inden for det medicinske område mod forskning af årsager og behandlinger. Lupus hudirritationer, som engang blev anset blandt de sværeste at lindre behandles nu i tide i de fleste patienter.


        

Udgiv min kommentar