Fantacine.com

Liste over fødevarer, der ikke kan spises på en glutenfri kost

Liste over fødevarer, der ikke kan spises på en glutenfri kost


Madlavning og spisning kan blive en frustrerende situation, når du nødt til at fjerne gluten fra din kost. Cøliaki er en medicinsk tilstand, hvor forbrugende gluten, et protein der findes i visse kerner, medfører skade på tyndtarmen, hvilket resulterer i ubehagelige bivirkninger såsom forstoppelse, diarré, mavekramper og træthed. Symptomerne kan kontrolleres ved at indtage en glutenfri diæt.

Korn

Gluten er et protein der findes i hvede, rug, byg, spelt, kamut og triticale - en krydsning mellem hvede og rug. Imidlertid kan endda andre sikre mel forarbejdes eller blandes med gluten-holdige korn. Du kan ikke spise hvid eller hvede brød, og de fleste morgenmadsprodukter er ikke sikkert, enten. Kornprodukter, der indeholder gluten i deres tradition form, omfatter bagels, saltkringler, pizza dej, kiks, kager, korn barer, ruller, pasta, pandekager, boller, kiks, croutoner, stopning og panering. Køb kun kornprodukter mærket "glutenfri" for at være sikker.

Kød

Kød og mejeriprodukter er naturligt glutenfri, men der opstår et problem, når gluten-holdige marinader, panering og saucer tilføjes der indeholder gluten. Kun forbruge kød på restauranter, der tilbyder en glutenfri menu, som kød kilder, som du måske tror er sikkert at spise kan koges eller håndteres med fødevarer, der indeholder gluten, hvilket resulterer i krydskontaminering. Forarbejdet kød såsom hotdogs, bacon, efterligning skaldyr og frokost kød indeholder gluten.

Frugt og grønt

Frugt og grønt indeholder ikke gluten. Men når du tilføjer krydderier, panering, dressinger eller saucer til dem, du kører chancen for at tilføje en kilde til gluten. Undgå enhver grøntsag, der er blevet stegt, fordi den indeholder panering, som ikke er glutenfri. Frugter, der er blevet bagt i en cirkel eller skomager bør ikke indtages. Konserverede frugter og grøntsager har konserveringsmidler, der indeholder gluten, kontrollere etiketten før købet. Hvis du ser hydrolyseret vegetabilsk protein eller tekstureret vegetabilsk protein på ingredienslisten, så produktet indeholder gluten.

Overvejelser

Læs omhyggeligt etiketterne - almindeligt overset ingredienser, der indeholder gluten er brune ris sirup, dextrin, karamel farve, malt aroma, sojasauce og havre. I tvivlstilfælde, undgå fødevaren du spørgsmålstegn. Ved tilberedning, skal du sørge for, at du forbereder glutenfrie levnedsmidler på en separat flade fra gluten-holdige fødevarer for at undgå krydskontaminering. Du vil endda brug for en anden brødrister til din glutenfrit brød. Når spise væk fra hjemmet ser for restauranter, der tilbyder en glutenfri menu. Måske ønsker du at rådføre sig med en registreret diætist, der kan instruere dig om, hvordan man undgår gluten, mens du stadig spise en sund kost, hvis du har yderligere spørgsmål.


        

Udgiv min kommentar