Fantacine.com

Fordele & Ulemper ved DNA-analyse

Fordele & Ulemper ved DNA-analyse


DNA-test er processen med at analysere genetisk materiale fra et individ til bestemmelse af identitet, modtagelighed for sygdom og andre vigtige oplysninger. Som DNA-analyse bliver et mere fælles værktøj inden for områderne medicin og strafferet, er der stadig betydelige ulemper til at gå sammen med sine mange fordele.

Identifikation

En af de største fordele ved DNA-test er dens brug identificere mistænkte i en strafferetlig efterforskning. Fordi hver enkelt har unikke DNA, den fejlmargen er meget lille, hvilket gør det til en bedre form for identifikation end fingeraftryk. DNA-beviser fra blod, hud eller hår kan matches til DNA'et af en mistænkt for at bestemme information om, hvor en person var, og som de måtte være kommet i kontakt med.

DNA-analyse er især vigtigt i tilfælde af voldtægt, hvor lægerne ofte kan undersøge et offer og finde spor af voldtægtsforbryder DNA, som kan sammenlignes med mistænkte for at bestemme den skyldige.

sygdom Screening

En anden væsentlig fordel ved DNA-analyse er evnen til at screene for visse genetiske sygdomme eller risikofaktorer. Potentielle forældre kan testes for at afgøre, om de bærer gener, der er ansvarlige for visse forhold, der kan være til stede i andre medlemmer af deres familier. Dette kan have en indvirkning på beslutningen om, hvorvidt eller ikke at få børn.

Kvinder, der er involveret i visse fertilitetsbehandlinger kan også få information om et foster, før det implanteres. Dette kan eliminere eller bekræfte tilstedeværelsen af ​​nogle genetiske sygdomme, øger sandsynligheden for en sikker graviditet og et sundt barn.

Bekymringer om fortrolighed

En vigtig ulempe ved DNA-analyse er potentialet for invasion af privatlivets fred. Fordi en persons DNA afslører så mange oplysninger om deres fysiske tilstand, det er følsomme oplysninger, som skal omhyggeligt bevogtet. Bekymringer om arbejdsgiverne at få adgang til genetisk information om medarbejdere og bruge det til at træffe beslutninger ansættelse eller bestemme sundhedspleje berettigelse er almindelige. Oplysninger om en persons etniske baggrund og herkomst kunne blive årsag til diskrimination.

eugenik

Endelig er der bekymring for, at udbredt brug af DNA-analyse kan føre til den praksis, eugenik, hvor læger og enkeltpersoner kunne manipulere genpuljen ved kun at tillade ønskelige genetiske egenskaber, der skal videre til en generation af børn. Denne type handling kan ses som forstyrre naturen og kan være i modstrid med nogle religiøse overbevisninger. De etiske spørgsmål vedrørende genetisk modifikation er ofte på forkant med debatten om, hvornår og hvordan, bør administreres DNA-test.


        

Udgiv min kommentar