Fantacine.com

Hvorfor har mænd mister deres hår?

Hvorfor har mænd mister deres hår?


Af forskellige årsager, mange mænd gå gennem en gradvis proces med hårtab, især i de midaldrende år eller senere. Der er mange faktorer, der går ind i denne proces, og behandlinger er tilgængelige i nogle tilfælde.

Fungere

Hår vokser i tre faser: anagen, catagen og telogen. I den anagene fase, er hår aktivt voksende. Med catagen, stopper hårvækst. I telogen, det går gennem en udgydelse proces. Skaldethed er simpelthen processen med et stigende antal hårsække oplever den telogene fase.

typer

Der er mange former for skaldethed, herunder den mest almindelige, mandlige mønster hårtab (MPHL), en gradvis skaldethed mønster påvirket af genetik. Alopecia areata er en anden almindelig type. Dette er klassificeret som en sygdom, hvor store mængder af hår er tabt, og derefter dyrket tilbage.

Eksterne faktorer

Faktorer, der kan bidrage til skaldethed omfatter en dårlig kost, en spiseforstyrrelse, såsom bulimi eller anorexia nervosa, og hudsygdomme såsom cicatricial alopeci, som indebærer en betændelse på hovedet beskadige hårsækkene permanent.

interne faktorer

Mandlig mønster hårtab påvirkes i høj grad af genetik og andre arvelige egenskaber passeret ned gennem familier.

Behandling

For dem, der søger at vende mandlig mønster hårtab, er der et stigende antal behandlinger til rådighed. Medicin som rogaine har været kendt for at stimulere hårsækken vækst, mens operationer som hårtransplantation kirurgi give en anden tilgang.


        

Udgiv min kommentar