Fantacine.com

Hvad er tegn på nyresvigt?

Hvad er tegn på nyresvigt?


Dine nyrer er rødlige, bønne-formede organer, der giver mange funktioner i kroppens essentielle processer. Ikke alene skal de fjerner urenheder fra dit blod, men de også fremme produktionen af ​​røde blodlegemer og bidrage til at regulere blodtrykket. Uden fungerende nyrer, kan du ikke leve. Nyresvigt kan være ødelæggende, men hvis det er fanget tidligt nok, kan du træffe foranstaltninger til at redde dit liv.

Forhøjet blodtryk

Højt blodtryk, eller hypertension, er ikke ualmindeligt blandt amerikanere og det kan signalere et vilkårligt antal alvorlige lidelser. , Højt blodtryk er dog ikke kun et symptom på nyresvigt. Det kan også føre til nyresvigt hos dem, der har helt raske nyrer. Dette skyldes, at dine nyrer er afhængige af et normalt blodtryk til at filtrere blod og frigivelse hormoner til at fastholde, at blodtrykket. Selv hvis dine nyrer stadig fungerer normalt, kan kronisk højt blodtryk beskadige kapillærer i nyrerne og føre til nyresvigt.

uræmi

Uræmi er en meget alvorlig tilstand, som kan forhindre vitale organsystemer som din muskler, hjerte og hjerne fra at arbejde. Uræmi er opbygningen af ​​urinstof, et affaldsprodukt produceres, når protein bryder ned. Normalt dine nyrer fjerne urinstof fra blodet og bruge det til at gøre urinen. Urinen udskilles. Når du har nyresvigt, dine nyrer stoppe filtrere urinstof ud af dit blod, og det begynder at bygge op, forårsager toksiske resultater.

Ødem

Hævede ankler og fingre kan et tegn på ødem, et symptom på nyresvigt. Når fungere normalt, vil dine nyrer fjerne det overskydende vand fra blodet og udskille det som urin. Hvis dine nyrer svigter, vandet forbliver i blodet og har at finde et andet sted at gå. Ofte er det puljer i dine ekstremiteter, der forårsager unormal hævelse eller ødem.

Anæmi

Hvis din sundhedspleje udbyder diagnoser dig så anæmiske, kan det være endnu et tegn på nyresvigt. Anæmi er en tilstand, hvor din krop har lavt iltindhold i blodet, der forårsager uforklarlig svaghed, lav energi og generel træthed. Fungerende nyrer frigive hormoner, der fremmer produktionen af ​​røde blodlegemer. Røde blodlegemer transporterer ilt molekyler gennem din blodbanen til de forskellige dele af kroppen, hvor dine celler kan derefter bruge dem til vigtige livsprocesser. Når nyrerne svigter, du stoppe med at lave så mange røde blodlegemer, og kan ikke bære så meget ilt.

metabolisk acidose

Opretholde en passende balance af syrer og baser i kroppen er afgørende for livet. Hvis du krop er for sur, kan det ikke bære på de grundlæggende livsfunktioner. Dine nyrer hjælpe med at opretholde en normal pH balance ved at producere bikarbonat til at modvirke dit blod surhedsgrad. Når du nyrer ikke virker, dit blod bliver for surt, og du udvikler metabolisk acidose. Metabolisk acidose kan føre til koma eller død. Hvis din sundhedspleje udbyder diagnosticerer dig med metabolisk acidose, vil han også undersøge dine nyrer, fordi det kan være tegn på nyresvigt.


        

Udgiv min kommentar