Fantacine.com

Kastration & Prostata Problemer

Der er tre almindelige sygdomme i prostata, som primært plager ældre mænd: prostatitis eller betændelse i prostata; godartet prostatahyperplasi (BPH); og prostatakræft. Prostatitis er generelt behandles med antibiotika. Kastration - typisk kemisk men nogle gange fysisk - er undertiden bruges til at hjælpe med at behandle prostatakræft ved at reducere niveauet af androgener (mandlige kønshormoner) i blodbanen, og nogle undersøgelser har undersøgt anvendeligheden af ​​kemiske kastration i behandling BPH så godt.

Androgen deprivation terapi (ADT)

Androgen afsavn terapi (ADT) eller "kemisk kastration" er en metode til at kontrollere eller styre prostatakræft. Læger administrere lægemidler, herunder leuprolid, goserelin, triptorelin eller degarelix der blokerer produktionen eller aktiviteten af ​​androgener (mandlige kønshormoner). Fordi androgener fremme celledelingen i prostata, hvilket reducerer androgen niveauet i blodet bremser ofte væksten af ​​prostatakræft. ADT er generelt bruges som et supplement til andre behandlinger. Der er en vis uenighed blandt læger om det rette tidspunkt til at begynde ADT, og om periodisk ADT er bedre end kontinuerlig behandling.

Orchiektomi og prostatakræft

Orchiektomi er kirurgisk fjernelse af testiklerne (fysisk kastration); Ligesom kemisk kastration, orchiektomi reducerer niveauet af androgener i blodbanen og dermed er undertiden bruges til at hjælpe med at styre prostatakræft. Det er irreversibel, dog, så det er en langt mindre udbredt tilgang end "kemisk kastration" eller ADT. Ikke desto mindre orchiektomi stadig en mulighed for patienter, der så vælger. Læger kan typisk erstatte testiklerne med silikone sække til at bevare et normalt udseende.

BPH og Chemical Kastration

Godartet prostatahyperplasi (BPH) er en tilstand karakteriseret ved et udvidet men noncancerous prostata; vandladningsbesvær er et almindeligt symptom. Det er bemærkelsesværdigt, at neutraliserede hunde er meget lavere risiko for BPH, og at kastrerede mænd sjældent om nogensinde udvikle BPH i alderdommen. Enkelte studier har forsøgt at vurdere, om "kemisk kastration" kunne være en levedygtig terapeutisk tilgang til behandling af BPH; en 2006 undersøgelse offentliggjort i "Journal of Clinical Endocrinology", for eksempel, afprøvet virkningen af ​​et lægemiddel, der undertrykker testosteron produktionen hos raske mænd. Men generelt, BPH behandles normalt med lægemidler, såsom finasterid, med kirurgi eller med en konservativ "vent-og-watch" tilgang til milde symptomer snarere end med den slags lægemidler anvendt som en del af ADT for prostatakræft.

Fordele

Kemisk eller fysisk kastration, samlet kaldes ADT, reducere niveauerne af androgener, såsom testosteron, i blodbanen. Androgener fremme cellevækst i prostata, så ADT kan hjælpe med at styre prostatakræft og er faktisk en fælles tilgang til denne betingelse. ADT er generelt bruges i forbindelse med andre behandlinger såsom kemoterapi, kirurgi eller strålebehandling.

Bivirkninger

Kemisk eller fysisk kastration for prostatakræft kan forårsage en række bivirkninger, herunder nedsatte eller manglende libido, impotens og hedeture. Mange mænd kan finde disse bivirkninger pinefulde. Hvis du har spørgsmål om kemisk eller fysisk kastration og din tilstand, skal du kontakte din læge.


        

Udgiv min kommentar