Fantacine.com

Hvor længe kan hiv leve uden for kroppen?

Spredes ved legemsvæsker, uden for kroppen, humant immundefekt virus (HIV) kan ikke overleve ret længe.

Transmission

HIV er indgået fra en inficeret persons blod, sæd, vaginal væske, modermælk, spyt og i meget sjældne tilfælde, tårer. Disse inficerede kropsvæsker skal komme i kontakt med de ikke-inficerede personer kropsvæsker, især blod, der skal transmitteres, ifølge Centers for Disease Control (CDC).

Viral reproduktion

HIV er kun i stand til at reproducere sig selv inde i en levende vært. Det kan ikke spredes uden for kroppen, kan heller bevare sin infektivitet i mere end et par minutter. Det er også følsom over for temperaturændringer, som er mere tilbøjelige uden for kroppen, samt for oxygen.

overlevelsesfaktorer

Udover temperatur, overlevelsen af ​​HIV uden en vært afhænger af mængden af ​​virus i kroppen væske, der er blevet udsendt. I et laboratorium indstilling, har hiv været holdt i live så længe som 15 dage efter kropsvæske er tørret, men dette blev kontrolleret ved en stabil temperatur og fugtighed, der ville være næsten umuligt at reproducere i den naturlige verden.

Nåle

Sprøjter er en "miljø", hvor HIV kan overleve i nogle tilfælde i flere dage, da blod er fanget i nålen, hvor det ikke kan tørres ud. Af denne grund bør brugte nåle smides ud og ikke genanvendes, især af en anden end den første bruger.

Environmental Sammentrækning

CDC har gennemført flere undersøgelser på HIV-koncentrationer uden for kroppen. Når disse koncentrationer tørres, er viruset reduceret med alt fra 90 til 99 procent over flere timer. I disse undersøgelser, HIV koncentrationerne er betydeligt højere end de ville være uden for et laboratorium, hvilket gør teoretiske transmission miljøet uden for kroppen næsten nul.

numrene

Ikke én HIV-person til dato er blevet smittet ved kontakt med et miljømæssigt overflade, ifølge CDC. En skrøbelig virus, når uden for kroppen, HIV let dræbt af varmt vand, sæbe, blegemiddel og alkohol.


        

Udgiv min kommentar