Fantacine.com

Hvad betyder det, hvis din lever Forstørret?

Ifølge Mayo Clinic, lever af en gennemsnitlig voksen er sammenlignelig i størrelse til en lille fodbold. En forstørret lever eller hepatomegali som det er nævnt i det medicinske samfund, er ikke en sygdom; Det er snarere et symptom på en underliggende medicinsk tilstand.

Normal leverstørrelse

Den nederste del af din lever normalt ligger lige rundt den nederste kant af dine ribben på højre side af kroppen. Hvis det ved fysisk undersøgelse, kan din læge føler din lever med sine fingerspidser, så din lever kan udvides.

Symptomer

I mange tilfælde betyder hepatomegali ikke producerer nogen symptomer. Mulige symptomer omfatter ømhed, mavesmerter eller gulsot (gulfarvning af hud eller øjne).

Årsager

Der er mange forskellige tilstande, der kan føre til en forstørret lever. Dette omfatter alkoholisme, levercancer, hjertesvigt, hepatitis, ikke-alkoholiske fedtlever sygdom, mononukleose, hæmokromatose (store mængder af jern i kroppen) og blodsygdomme (leukæmi er et eksempel).

Behandling

Behandling af en forstørret lever afhænger i høj grad af den underliggende tilstand. Ophørende brug alkohol, tabe sig, øge dit aktivitetsniveau og styre andre medicinske tilstande kan alle være gavnligt i behandling din lever.

Forebyggelse

Enkle trin, du kan tage nu kan beskytte din lever i en menneskealder. Vedtage en sund kost og motion rutine, drikke alkohol med måde og bruge medicin fornuftigt at undgå irriterende eller beskadige din lever.


        

Udgiv min kommentar