Fantacine.com

Den fælles Cold & psykisk stress

Den fælles Cold & psykisk stress


Forskere i starten af ​​1990'erne banebrydende i forskning i stress og immunsystemet, da de begyndte at rekruttere deltagere, der skal gives en løgnehistorie af kold virus i deres næser efter påfyldning spørgeskemaer om deres niveau af psykisk stress. Resultaterne var klare: forsøgspersoner med højere niveauer af stress, herunder stressende livsbegivenheder, dårlig stemning og færre sociale understøtter, havde en større chance for at udvikle kolde symptomer end dem, der ikke rapporterer følelse stresset.

Definitioner

Almindelig forkølelse er en fælles, mild viral infektionssygdom i øvre luftveje. Psykisk stress opstår, når en stressor i miljøet overstiger evnen til at håndtere eller tilpasse. Den biopsykosociale model indeholder en forståelse af, hvordan de to vedrører; det er en konceptuel model, der tager der tager hensyn til, hvordan faktorer uden for kropslige processer påvirker sundhed og sygdom.

Den Mind-Body Connection

Den form for medicin praktiseres i industrielle lande i dag har traditionelt behandlet sind og krop som to separate enheder. Men flere nyere grene af medicin og psykologi producere forskning og anbefalinger baseret på ideen om, at krop og sind er en hel ting, ikke to dele. Den biopsykosociale model undersøger, hvordan en række faktorer uden for den menneskelige krop, såsom stress, social støtte, tænker processer og kultur påvirker sundhed og sygdom.

Stress og Body

Psykologisk stress fører til sygdom ved at reducere kroppens evne til at bekæmpe sygdommen. Forskellige celler og processer i vores kroppe reagerer på stress i et forsøg på at vende tilbage kroppen til en normal tilstand. Når stress fortsætter og kroppen er i stand til at vende tilbage til normale, biologiske budbringere i kroppen, såsom neuropeptid Y, fortælle vores krop til at producere mindre af cellerne, vi har brug for at bekæmpe infektioner. Effekten af ​​stress på kroppen varierer fra person til person.

Betydning

Håndvask, dækker din hoste, og undgå tæt kontakt med mennesker, der har forkølelse er ikke alt du behøver at gøre for at forhindre dig i at få en forkølelse. At finde måder at håndtere og tilpasse sig vanskelige livssituationer, opfattet stress, mangel på social støtte og blot alle omkring det dårligt vil også hjælpe dig til at forblive sunde

Forebyggelse / Solution

Selvom der ikke er nogen kur mod almindelig forkølelse, kan du forsøge at forhindre den stress, der bidrager til dens udvikling. Tag dig tid til at finde ud af, hvad der virker for dig at lindre stress. Saml mere støtte ved at forbinde mere med venner og familie, tale med en professionel, eller gå til en støttegruppe. Motion hjælper lindre stress for mange mennesker, som gør yoga og mindfulness meditation. Husk, at når du arbejder for at lindre din psykisk stress, er du med til at holde din krop sund så godt.


        

Udgiv min kommentar