Fantacine.com

Sjögrens syndrom & General Anæstesi

Sjogrens syndrom er en autoimmun tilstand, hvilket betyder, at immunsystemet udvikler en anomali, hvori immunceller angriber kroppens egne naturlige celler. Det sker normalt hos kvinder i deres sene 40'erne og kan forårsage ødelæggelse af forskellige eksokrine kirtler, såsom de ansvarlige for tårer og spyt. I modsætning til mange autoimmune sygdomme, er der ingen eksempler på det at gå i remission, og der er ingen kendt kur. Som et resultat, mange behandlinger for Sjögrens fokus på at kontrollere symptomerne.

Sjögrens Symptomer

Symptomerne på Sjogrens syndrom er forårsaget af en mangel på sekreter fra visse kirtler. De primære symptomer er tørhed i øjne og mund, som er forårsaget af en mangel på aktivitet fra de tårekirtler (ansvarlig for tårer) og spytkirtler, hhv. Andre symptomer omfatter tørhed i næse, vagina og hud.

Medicin skal undgås

På grund af symptomerne på Sjogrens syndrom, visse medikamenter skal undgås under generel anæstesi. Disse omfatter eventuelle antikolinerge medicin, fordi disse medikamenter kun vil gøre symptomerne værre. Eksempler på disse anæstetika med anti-cholinerge virkninger indbefatter atropin, glycopyrrolat og diphenhydramin.

General Anæstesi og steroider

I ekstreme tilfælde kan patienter, der lider af Sjögrens syndrom tage kortikosteroider som en del af deres behandling. Dette sker, fordi disse steroider vil undertrykke immunsystemet, som derefter vil mindske virkningerne af denne autoimmun sygdom. Fordi effekten af ​​kortikosteroider er ramt af stress, og fordi generel anæstesi (og den efterfølgende kirurgi) forårsager stress på kroppen, patienter, der tager kortikosteroider bliver nødt til at tage en "stress" dosering af deres medicin (generelt mindre end deres normale dosis ) før modtagelsen generel anæstesi.

Drift og Recovery Room Betingelser

At forhindre mund og øjne tørrer ud under generel anæstesi, skal der træffes visse forholdsregler. Temperaturen på operationsstuen skal øges, fordi patienter med Sjogrens symptom er tilbøjelige til Raynauds fænomen, hvori omsætning til fingrene reduceres. Patienten vil også brug for en luftfugter placeret i rummet, og sygeplejersken bør omhyggeligt smøre og bruge ekstra forsigtig, når placere en endotrakealtube. Patienten skal også holdes godt hydreret mens overvinde, samt at have nok kunstige tårer til at holde øjnene tørrer ud under restitution.

Overvejelser under operation

Et andet aspekt af Sjögrens syndrom, der skal overvejes, er fibromyalgi (muskelsmerter) og gigt, der ofte ledsager syndromet. Dette, kombineret med den generelle anæstesi, kan gøre bevægelse og positionering af patienten meget vanskelig, da leddene kan være usædvanligt stift. Som følge heraf vil patientens bevægelser og positionering skal koordineres med hele arbejdsområdet team, både for at hjælpe kirurger og hindre forstyrrelser patienten, muligvis forårsage ham til at "vække" fra anæstesi.


        

Udgiv min kommentar