Fantacine.com

Lægemidler til behandling af depression i teenageårene

Teen depression ofte går ubehandlet for en række forskellige årsager, herunder teenagere afhængighed af plejepersonale til hjælp og en misforståelse, at sorg i teenageårene er simpelthen en del af teen angst. Ifølge Helpguide.org, kun ca. 20 procent af teenagere får behandling for deres depression. Venstre ubehandlet, kan depression medføre problemer i skolen, hensynsløs adfærd, stofmisbrug, lavt selvværd eller endda selv vold eller selvmord. Men selv om behandlingen er vigtig, medicinsk behandling er ikke altid den bedste løsning for teenagere. Virkningerne af antidepressiva på hjernens udvikling stadig ikke er fuldstændig forstået, og i nogle tilfælde kan antidepressiva faktisk øge selvmordstanker.

Antidepression Medicin

Der er en række forskellige typer af antidepressiv medicin, der kan ordineres til at behandle teenagere, der lider af depression. Disse medikamenter er foreskrevet baseret på den teori, at teen depression er forårsaget af en kemisk ubalance i hjernen. Den mest almindeligt ordineret klasse af antidepressiva er SSRI-lægemidler. Der er også andre typer af antidepressiv medicin, der er mindre almindeligt ordinerede, herunder atypiske antidepressive midler, tricykliske antidepressiva og MAO-hæmmere.

SSRI (Selective Serotonin reuptake hæmmere)

SSRI, herunder Prozac, Luvox, Zoloft, Paxil, Lexparo og Celexa, effekt niveauet af serotonin i hjernen. Serotonin spiller en rolle i regulering af humør, og disse SSRI inhibitorer kan således justere serotonin i hjernen for at reducere depression. Men fordi serotonin niveauer også påvirke mental klarhed, fordøjelse, smerter og søvn, SSRI'er har en række forskellige bivirkninger, herunder søvnbesvær, døsighed, kvalme og seksuelle problemer.

Atypiske Antidepressents

Atypiske antidepressiva refererer til en bred vifte af nye antidepressiv medicin på markedet, der har indflydelse både serotonin niveauer og andre neurotransmittere i hjernen, der regulerer dopamin og noradrenalin. Disse nye lægemidler omfatter Wellbutrin, Effexor, Cymbalta, Remeron, Desyrel og Serzone. Ligesom SSRI, kan disse stoffer har alvorlige bivirkninger, herunder vægtøgning, søvnbesvær, døsighed, kvalme og nervøsitet.

Tricykliske antidepressiva og monoaminooxidasehæmmere

Tricykliske antidepressiva og monoaminooxidasehæmmere (MAO) er en del af en gruppe af ældre medicin, der traditionelt har været anvendt til behandling af depression. Fordi bivirkninger af disse medikamenter er endnu mere alvorlig end de andre klasser af antidepressiv medicin, er de typisk kun ordineres som en sidste udvej.

Risiko for Narkotika som depression behandling

De langsigtede virkninger af antidepressive lægemidler på teen hjernen er ukendt. Desuden kan det være svært at stoppe med at tage antidepressiv medicin, når du begynder at tage dem. Abstinenssymptomer, der ligner dem standse enhver vanedannende stof, kan forekomme. De, der ønsker at stoppe med at tage anti-depressiv medicin skal vænnes fra narkotika langsomt, tilses af en læge. Anti-depressiv medicin kan også øge risikoen for selvmord i nogle teenagere og unge voksne i alderen under 24. Denne risiko er værre for teenagere med bipolar lidelse, en familie historie af bipolar lidelse eller tidligere selvmordsforsøg.

samtaleterapi

På grund af de risici, der er forbundet med antidepressiv medicin, kan samtaleterapi anbefales til teenagere, der lider af depression som et alternativ til medicin. Selv for de teenagere, der er foreskrevet medicin, National Institutes of Mental Health anbefaler, at disse medikamenter anvendes i forbindelse med andre former for behandling, herunder rådgivning, adfærd ledelse og familieterapi.


        

Udgiv min kommentar