Fantacine.com

Diagnosticering ADHD hos voksne

ADHD, hvilket er en forkortelse for attention deficit hyperactivity disorder, er en adfærdsmæssig tilstand, der generelt starter i barndommen og ofte fortsætter ind i voksenalderen. Det kan påvirke en person i en række forskellige måder; alligevel vil normalt have en indflydelse på en persons sociale interaktioner og relationer, selvværd og endda samlede livsstil. Mens ADHD er en sygdom regelmæssigt forbundet med ungdom, betyder det rører voksne, og kan være svært at diagnosen på dette senere alder, da symptomerne vil være forskellige, at de ofte udstillet i et barn. Der er dog visse karakteristika, der almindeligvis vises i en voksen ADHD, der kan bidrage til en korrekt diagnose.

Adfærdsmæssige indikatorer

Nogle af de mest almindelige indikatorer for ADHD i en voksen vil være adfærdsmæssige, det vil sige i hvordan den enkelte opfører sig. Denne lidelse kan manifestere sig som værende glemsom, konstant sent at aftaler eller forpligtelser, løbende lægge ting ud eller procrastinating og har svært ved at relationer.

Kognitive Indikatorer

Voksne, der lider af ADHD kan også udvise særlige kognitive indikatorer, der typisk involverer deres generelle humør eller temperament. Mange gange ADHD vil medføre en følelse af depression eller angst i nogle voksne. Andre kan opleve en vis grad af irritabilitet, humørsvingninger eller utålmodighed. Til tider kan en person med ADHD har svært ved at styre vrede eller frustration.

Silent Indikatorer

En række andre indikatorer er ofte til stede i en voksen med ADHD, men er normalt forveksles med en del af personens natur. Silent indikatorer kan være en manglende evne til at få organiseret, en tendens til at blive let keder, manglende koncentrere eller en tilbøjelighed til impulsive adfærd eller handlinger. En række voksne, der har ADHD kan også have "vanedannende" adfærd eller være underlagt en form for stofmisbrug.

Diagnose

Diagnosticering af ADHD er vanskeligt i en voksen, da symptomerne ofte forveksles med andre spørgsmål. For at gøre denne diagnose nemmere, er det almindeligt for en læge til at bede om en patients historie, som ville omfatte eventuelle sociale, uddannelsesmæssige, disciplinære og behavorial spørgsmål, der går tilbage til barndommen. Interviews kan afholdes med ægtefælle, familie eller venner til bedre at forstå årsagen eller baggrunden for patientens adfærd.

Behandling

Ikke overraskende kan en voksen med ADHD gavn af relativt de samme behandlinger anvendt til børn. Dette vil omfatte fælles medicin samt psykologisk og adfærdsterapi. Dog kan en voksen med ADHD også drage fordel af job coaching, stresshåndtering, afslapning og organisatoriske strategier.


        

Udgiv min kommentar