Fantacine.com

Hvad er årsagen en lilla eller misfarvet næse?

Vi har alle set den lilla, pæreformet næsen af ​​WC Fields, Karl Malden og Bill Clinton. Medens misfarvning af en næse ikke kan forhindres, kan det behandles. Men det kan være vanskeligt at finde årsagen til en sådan misfarvning og fortykkelse af næsen. Generelt er det dog forårsaget af en kronisk tilstand kaldet rosacea.

rosacea

Normalt når en næse vises pæreformet og lilla, er det tegn på den mest ekstreme fase af en kronisk tilstand kaldet rosacea. Denne fase kaldes rhinophyma, og det er vigtigt at bemærke, at mange tilfælde ikke videre til denne fase. Det første tegn på betingelsen er facial rødme skyldes sprængte blodkar. Denne rødmen begynder typisk i kinderne, næsen, panden eller hagen, sædvanligvis omkring det tidspunkt en person er 30 år. Da problemet fortsætter, kan rødme henvende sig til bump og bumser og bredte sig til øjenlågene, og endelig til næsen, hvor huden kan blive fortykket og lilla. Der er fire undertyper af rosacea, og placeringen af ​​symptomer varierer.

Symptomer og tegn

Mens symptomer varierer i graden og placering, eksperter siger, at de altid omfatte mindst én af følgende: vedvarende rødme, en tilbøjelighed til at skylle eller rødme let, små røde knopper eller bumser og synlige blodkar. Andre symptomer er rejst røde pletter kaldet plaques, fortykkelse af huden på grund af ekstra væv, kløende og blodskudte øjne, ru, tør hud, kløe og hævelse af ansigt, og andre områder af huden bliver berørt, såsom nakke og skuldre. Rosacea er ikke smitsom, og der er ingen kendte årsager, kun hypoteser såsom sol irritationer, hud bakterier, blodgennemstrømning, unormale inflammatoriske veje og psykologiske faktorer. Det er ikke blevet videnskabeligt bevist at være arvelig, men nogle beviser tyder på, at det kunne være. Ofte folk med den betingelse kan huske et familiemedlem, der har samme tilstand. En almindelig misforståelse om løgformet, lilla eller røde næser er, at de er resultatet af indtagelse af store mængder alkohol tidligere i livet. Men tilstanden vises i begge patienter, som drikker alkohol såvel som dem der ikke gør. Det er også bevist, at der ikke er en øget risiko for kræft hos patienter med rosacea. Det har imidlertid vist sig, at drikke alkohol kan forværre symptomerne.

Behandling

Eftersom alle patienternes symptomer varierer, behandling varierer også for hver patient. Læger skal behandle hvert enkelt tilfælde forskelligt baseret på patientens specifikke symptomer. Normalt er en indledende antibiotikum ordineret, samt aktuelt fløde til at styre problemet, med det ultimative mål er udelukkende en aktuel behandling. Kirurgiske procedurer for at fjerne synlige blodlegemer med lasere eller andre lyskilder er mere ekstreme foranstaltninger for behandling. Selvom årsagen til rosacea er ukendt, der er behandlinger til rådighed, der kan reducere og forsinke effekten, samt støtte grupper til for mennesker med den betingelse.


        

Udgiv min kommentar