Fantacine.com

Bivirkninger af forskellige typer af Prævention

I dag er der mange muligheder for prævention, og hver har sin egen risiko for bivirkninger. Valgmuligheder omfatter p-piller, hormonelle patches, ringe, der er indsat i vagina, implantater placeret under huden i armen og barriere metoder såsom condoms.The mest almindelige bivirkninger er fra prævention, der bruger hormoner progestin, en syntetisk version af progesteron og østrogen. Bivirkninger kan omfatte depression, humørsvingninger, hovedpine, brystspænding, kvalme eller blødning mellem perioder.
Nogle mennesker er allergiske over for latexen anvendes til fremstilling af mandlige og kvindelige kondomer, hvilket resulterer i hudirritation. Andre kan være allergiske over for de sæddræbende bruges på egen hånd eller med kondomer: Hudirritation er den mest almindelige klage.
Se din læge til at hjælpe dig med at afgøre, hvilken type prævention er bedst for dig.

Identifikation

P-piller tages af kvinder kommer i flere formuleringer. Nogle indeholder progestin og østrogen, andre kun en af ​​disse to hormoner.
Rapporterede bivirkninger er depression, hovedpine, kvalme, brystspænding og gennembrudsblødning, der opstår mellem menstruationscyklus.
Livmoderen har en tynd foring, og det kan kaste lag nemt. Skift til en anden type pille kan reducere dette. Nogle kvinder har en meget lys eller ikke-eksisterende periode afhængigt af, hvilken type pille, de bruger.
Hormon patches, implantater og ringe også frigive hormoner, og deres bivirkninger svarer til dem der produceres af p-piller.
Implantater kan også forårsage hudirritation og muligvis fjernes, hvis en infektion udvikler sig.

effekter

Depression og gennembrudsblødning er bivirkninger, som mange kvinder finder det mest forstyrrende. Læger anbefaler at bruge en anden type p-piller for at reducere eller eliminere depression: ved hjælp af en, der har flere androgener (syntetisk testosteron komponenter) kan løse problemet.
Nogle læger kan endda ordinere et antidepressivum til en patient, der foretrækker den pille, men har depression som følge heraf.
Gennembrudsblødning kan nedsættes, hvis kvinder tager deres piller på samme tidspunkt hver dag.

Betydning

For prævention skal være effektiv, skal den anvendes konsekvent. Kvinder, der bruger p-piller skal tage det hver dag i de fleste formuleringer. (Generelt kvinder tager en pille i tre uger, der indeholder østrogen eller progestin, og en uge er en placebo pille, så den vane altid at tage en pille dagligt er præget.)
For kvinder, der bruger en anden form for prævention, hvis bivirkningerne bliver for ubehagelig og forstyrre deres evne til at arbejde og funktion, er det klart, at en anden mulighed for prævention skal udforskes.
For eksempel anvendes arm implantater anvendt tre måneder ad gangen og erstattes. Hvis en kvinde udvikler en alvorlig reaktion til det, og implantaterne bliver smittet, er dette ikke længere en farbar vej for hende.

Overvejelser

Hver kvinde skal afgøre, hvad der er den mest praktiske form for prævention for hende.
Kvinder i en engageret, monogamt forhold, som er blevet testet med deres partnere til seksuelt overførte sygdomme kan være i stand til at stole på nonbarrier præventionsmetoder, såsom p-piller eller hormonelle ringe eller pletter.
Kvinder, der har mere end én seksuel partner måske overveje altid at bruge en barrieremetode som en mandlig eller kvindelig kondom for at forebygge overførsel af hiv, aids og andre kønssygdomme.
Kondomer er den eneste form for prævention, der vil give denne beskyttelse.

Advarsel

Ifølge Planned Parenthood, kan kombinationen pille producere nogle alvorlige bivirkninger. Disse omfatter slagtilfælde, hjerteanfald og blodpropper i hjerte, hjerne, lunger eller ben. I nogle tilfælde kan kvinder udvikler højt blodtryk, galdesten, levertumorer eller gulsot.
Se din læge ved det første tegn på usædvanlige bivirkninger.


        

Udgiv min kommentar