Fantacine.com

Kost til Hærdning et sår

Sår er sår, der kan udvikle sig i foring af maven; disse er kendt som mavesår. Ifølge Mayo Clinic, lider 10 procent af amerikanere fra et mavesår på et tidspunkt i deres liv. Ændringer i kosten kan bidrage til at helbrede eller helbrede et sår. Reducere stress er også vigtigt, fordi det kan forværre en eksisterende mavesår.

Årsager til et sår

Ifølge Mayo Clinic, er der en række forskellige årsager til sår, den mest almindelige er bakterier H. Pylori. Bakterierne kan indtages gennem kontaminerede fødevarer eller drikkevand, og vokser i slimlag i maven, forårsager betændelse og til sidst et mavesår.

Andre årsager kan omfatte hyppig brug af smertestillende midler, som kan medføre irritation af maveslimhinden. Rygning kan også bidrage til et sår, da dens indhold øge mavesyre, som kan føre til irritation og betændelse i maveslimhinden. Stress forårsager ikke sår, men det kan bidrage til en manglende heling af eksisterende sår eller øgede symptomer på grund af en nervøs eller dårlig mave.

Kost til mavesår

De bedste fødevarer at spise, er dem, der har små krydderier eller krydderurter. Sørg for at drikke mindst otte glas vand hver dag, og undgå kaffe, te og koffeinholdige eller alkoholiske drikkevarer. Bortset fra vand, holde sig til frugtsaft med et lavt syre tæller, ligesom æble eller druesaft, og drikke drikkevarer, der er koffein-fri, indtil såret er helet.

Spise seks til 10 portioner af stivelse i døgnet, såsom kogt pasta, kartofler, saltine kiks eller ris. Undgå stegt stivelse som chips eller pommes frites. Spis to til fire portioner frugt, såsom druer, melon eller bananer. Undgå citrusfrugter, da syren vil forårsage ubehag i maven og kan forværre såret.

To til fire portioner af grøntsager anbefales, så man undgår dem, der kan forårsage gas eller ubehag, ligesom peberfrugt kål, broccoli, og syltede grøntsager, ligesom pickles eller sauerkraut. foreslås to til fire portioner af magert protein, med 2-til-3-oz. portioner af kød, som kylling, fisk eller oksekød. Æg, ost og tofu er også sunde proteinkilder. Holde sig væk fra enhver kød, der er stegt eller alt for krydret, samt forarbejdet kød, ligesom sandwich kød eller pålæg.

Mejeriprodukter bør begrænses til to til tre portioner hver dag i form af fedtfattig mælk, ost eller yoghurt. Undgå mejeri creamers eller andre højt fedtindhold mejeriprodukter markeringer.


        

Udgiv min kommentar