Fantacine.com

Hvad er CRPS?

Hvad er CRPS?


Kompleks regional smertesyndrom, også kendt som CRPS, er en kronisk tilstand, der oftest forekommer i en persons ben eller arm, selvom det engang kan påvirke andre områder af kroppen også. CRPS er kendetegnet ved en stærk brændende smerte, der kommer med hævelse, misfarvning af huden, følsomhed over for berøring og sveden i området af kroppen, der er berørt. CRPS er ikke godt forstået af læger, hvilket gør det en hård tilstand at diagnosticere.

typer

Der er to typer af CRPS, der har næsten præcis samme symptomer, men forskellige årsager. Type I der sker efter en skade eller sygdom, der ikke har en direkte indflydelse på nerverne i en bestemt gren. Denne type omfatter 90 procent af CRPS tilfælde. Type II følger en nerve skade og var engang kendt som kausalgi før bliver omklassificeret under CRPS. Begge typer vil komme meste af tiden efter en traumatisk skade på et ben eller en arm, såsom en sports skade. Imidlertid kan sådanne verdslige skader som en forstuvet ankel eller knæ også føre til den mystiske tilstand.

effekter

En intens brændende smerte er den mest bemærkelsesværdige symptom på CRPS, men følsom hud kan også være et andet tegn. Huden kan faktisk opleve ændringer i temperatur og farve, bliver svedig på tidspunkter og derefter dreje koldere. Farven hud kan variere fra rød til blå til selv hvid, og det kan blive skinnende i den region, der er involveret. Der kan være subtile ændringer i personens hår og negle vækstmønstre, og leddene kan blive stive og hævede. Svaghed i musklerne kan føre til tab af muskeltonus gennem atrofi, og den person kan have en vanskelig tid blot at flytte den del af kroppen, der CRPS har angrebet.

Tidsramme

De fleste mennesker vil se deres kamp med CRPS gå gennem tre forskellige stadier. Den første vil bringe akut smerte; hævelse og følsomhed over for berøring, vil følge med forandringer i huden. Fase 1 varer overalt fra 1 til 3 måneder og efterfølges af fase 2, hvor huden vil ændre farver - et symptom, der ikke kan gå glip af. Hævelsen vil strække sig ud fra det oprindelige websted og muskler og led kan begynde at føle sig stiv. Denne fase varer fra 3 til 6 måneder. Den sidste fase af CRPS er begrænset bevægelse af det område, der er blevet foruroliget CRPS; huden kan blive permanent beskadiget, med muskel forringelse og kontrahering af fingre og tæer mulige.

Identifikation

Søge en læges udtalelse, hvis du oplever stærke smerter i en arm eller ben, der bliver hængende uden en logisk årsag. Hvis du har været involveret i en eller anden form for uheld eller blevet opereret, kan din læge har mistanke om CRPS. Efter en fysisk eksamen, kan lægen anvende en knoglescanning, røntgenstråler, MRIs og nervesystemet tests i et forsøg på at diagnosticere CRPS. Når CRPS ikke er fanget tidligt, kan det endda migrere til den modsatte lemmer fra hvor det begyndte eller til en hel fjerdedel af kroppen.

Forebyggelse / Solution

Denne sygdom kan blive slået, hvis behandlingen påbegyndes i de første par måneder efter indtræden af ​​symptomer. Smertestillende medicin, såsom anti-inflammatoriske lægemidler og endda opiater er nyttige mod symptomer, og ofte vil en læge ordinere knogle-loss medicin såsom Fosamax. Varme og kolde applikationer, capsaicin creme til at lindre nervesmerter og fysisk terapi vil alle blive drøftet som potentielle behandlinger. Nerve-blokerende lægemidler og transkutan elektrisk nervestimulation, hvor elektriske impulser forsøger at standse smerte signaler til hjernen, er muligheder, som er rygmarv stimulation med elektrisk strøm, der sigter mod at opnå et lignende resultat.


        

Udgiv min kommentar