Fantacine.com

Hvordan kan man øge HDL kolesterol uden narkotika

Kolesterol er en vigtig stof til sundhed, produceret af leveren og fås gennem kosten. Det er en vital del af cellemembraner og hjælper også producere bestemte hormoner. Low-density lipoprotein (LDL) kolesterol er almindeligvis omtales som dårlige kolesterol og high-density lipoprotein (HDL) typen anses for god kolesterol. Mens høje LDL-cholesterolniveauer kan føre til hjerte-kar-sygdom, HDL-kolesterol hjælper med at fjerne overskydende cholesterol fra kroppen. Flere teknikker kan naturligvis øge HDL-kolesterol, og du behøver ikke medicin for at gøre det.

Instruktioner

Stigende HDL kolesterol

1 Spis monoumættede og flerumættede fedtstoffer, som anbefalet af Harvard School of Public Health (HSPH). Disse fedtstoffer forekommer i store mængder i avocado, nødder såsom mandler og pekannødder, og græskar og sesamfrø. Store mængder også findes i raps, majs, hørfrø, oliven, jordnød, sojabønne og solsikkeolie.

2 Spis fisk to eller tre gange om ugen for at få omega-3 fedtstoffer, også anbefalet af HSPH. Omega-3 fedtstoffer er en type flerumættet fedt og skal indhentes gennem fødevarer. Udover fisk, også disse fedtstoffer findes i hørfrø, valnødder og raps og sojabønner olier.

3 Begrænse mængden af uraffinerede kulhydrater du spiser, fordi de forårsager stigninger i blodsukkeret, der er forbundet med lavere HDL-niveauer, ifølge forskere på Johns Hopkins University. Uraffinerede kulhydrater omfatter hvidt mel produkter og mange forarbejdede fødevarer.

4 Drik alkohol i moderate mængder, hvis du drikker. Moderat alkoholindtagelse er forbundet med højere niveauer af HDL-kolesterol, men Mayo Clinic advarer om, at fordelene er ikke stærk nok til at retfærdiggøre at drikke, hvis du ikke allerede gør det. Mænd kan have to alkoholiske drikke om dagen og kvinder én.

5 Undgå transfedtsyrer, der forekommer i delvist hydrogenerede vegetabilske olier. Disse fedtstoffer lavere HDL-niveauer. Transfedtsyrer var engang almindelig i mange snacks og fastfood, men mange virksomheder og restauranter har elimineret dem.

6 Ryg ikke tobak, og ikke tager anabolske steroider, mandlige kønshormoner eller progesteron. Disse stoffer lavere HDL-kolesterol, ifølge American Heart Association.

7 Tabe hvis du skal, fordi ekstra vægt falder HDL-kolesterol. At miste endnu et par pounds kan øge HDL niveauer.

8 Udføre aerobe motion i 30 minutter fem gange om ugen. Typer af aerobe motion omfatter gåture, cykling, svømning, og selv gør yardwork, der giver lidt af en træning.

TIPS

  • Selv mættet fedt findes i animalske produkter hæve HDL-kolesterol, de øger også skadelige LDL-niveauet.

        

Udgiv min kommentar