Fantacine.com

Diabetes & Graviditet

Diabetes & Graviditet


Hvis du er en kvinde, der har diabetes, og du ønsker at få et barn, du kan. Din tilstand ikke forhindre dig i at blive gravid og levere en sund baby. Men du nødt til at tage nogle forholdsregler før graviditeten, fordi din diabetes frembyder nogle risici for dit barn.

Fungere

Diabetes er en sygdom, der opstår, når en persons legeme ikke behandler sukker korrekt. Dette skyldes enten af ​​en manglende evne til at producere nok af et hormon kendt som insulin, eller manglende evne til kroppens celler til at reagere på det. Diabetes udgør en risiko for børn, der stadig er i livmoderen, som kvinder, der har diabetes, og få gravide har en øget chance for abort, fosterskader og dødfødsler. Kvinder, der har diabetes bør kontakte en læge, før at blive gravid for at hjælpe med at sænke denne risiko.

typer

Der er tre hovedtyper af diabetes, der kan påvirke gravide kvinder. Type 1 diabetes er den type, der opstår, når kroppen ikke producerer nok insulin. Dette er normalt behandles med insulinindsprøjtninger, hvilket kan ske gennem graviditeten. Type 2-diabetes er den type, der opstår, når kroppen ikke reagerer korrekt på insulin. Denne type opstår typisk på grund af vægt, stillesiddende livsstil eller dårlige kostvaner. Det kan behandles gennem kosten og livsstilsændringer samt insulin behandlinger. Svangerskabsdiabetes er den type af diabetes, der kun forekommer under graviditet. Det ser normalt i andet trimester og skal nøje overvåges for at beskytte barnet. Det behandles gennem kost eller insulininjektioner.

Overvejelser

I fortiden blev kvinder, som havde diabetes tilskyndes til at undgå graviditet for at undgå komplikationer forbundet med sygdommen. Imidlertid har fremskridt inden for medicin gjort det lettere for gravide kvinder til at kontrollere deres diabetes og levere sunde babyer. Diabetiske kvinder skal have deres insulin under kontrol forud for at blive gravid, så god familieplanlægning er afgørende, da de fleste kvinder ikke ved, at de er gravide, indtil de er 4 til 6 uger i deres graviditeter. En kvinde, der har diabetes har brug for at have en ordentlig insulin kontrol, før hun selv begynder at forsøge at blive gravid, som venter på en positiv graviditetstest kunne være for sent til korrekt beskytte den voksende baby.

Advarsel

Babyer født af kvinder med diabetes har en højere risiko for fødselsdefekter end børn født til sunde mødre. Dette sker på grund af de høje niveauer af ketoner, der videre til barnet i livmoderen. Når disse ketoner, kombineret med for meget sukker, leveres til en baby i de første uger af graviditeten, kan der opstå problemer med de indre organer. Babyer født til diabetiske mødre kan også være for stor på grund af den ekstra sukker de modtager. Dette kan komplicere levering. Babyer også kæmper med at opretholde ordentlig insulin niveauer efter fødslen, når født til diabetiske mødre.

Forebyggelse / Solution

God prænatal pleje med en læge, der har specialiseret sig i højrisiko-graviditeter, især graviditet og diabetes, er afgørende for at beskytte en diabetiker mors ufødte barn. Under graviditeten, skal blodsukkerniveauet overvåges nøje. De fleste diabetiske gravide mødre er nødt til at øge mængden af ​​insulin, de tager, som de har brug mere på grund af de hormoner deres kroppe producerer. Efter en omhyggelig diabetiker-venlig kost er også vigtigt under graviditet, da det kan hjælpe med at holde blodsukkeret under kontrol. Motion, selv mens gravid, er afgørende for kvinder med diabetes. Low-impact motion er bedst.

Ekspert Insight

Perioden efter levering, kan være vanskelig for diabetiske mødre. Som hormon niveauer svinger i løbet af postnatale periode, mange mødre har svært ved at forudsige, hvad deres blodsukker vil gøre. Hyppig kontrol blodsukker er afgørende i denne periode. Blodsukker dråber kan forekomme under amning. At have en snack, mens sygepleje eller lige før fodring baby vil hjælpe. Diabetiske moms bør også holde noget i nærheden af ​​dem, når de sygeplejerske at behandle en lavt blodsukker angreb, hvis det skulle ske.


        

Udgiv min kommentar