Fantacine.com

Neonatal Metabolic Bone Disease

Metabolisk knoglesygdom er et begreb givet til en gruppe af sygdomme, der forårsager svækkelse eller skørhed en persons knogler. Dette omfatter engelsk syge og knogleskørhed samt visse andre knogle-svækkelse lidelser. I en nyfødt, er det normalt kaldes neonatal metabolisk knoglesygdom eller osteopeni hos præmature.

Årsager

Neonatal metabolisk knoglesygdom er typisk forårsaget af lav indtagelse eller absorption af calcium, phosphor og vitamin D under drægtighed eller kort efter fødslen. Det kan også være forårsaget af mangel på motion i livmoderen.

Risikofaktorer

For tidligt fødte, lav fødselsvægt og multiple-fødsel spædbørn er mere tilbøjelige til metabolisk knoglesygdom, fordi de ikke kan få de næringsstoffer, de har brug for at fremme sund knoglevækst. De fleste knoglevækst og befæstning sker i det sidste trimester af graviditeten. Derfor er en for tidligt født spædbarn eller et deler livmoderen med søskende kan ikke få den nødvendige mængde af knogle-building vitaminer og mineraler. Tidlig fødsel tillader heller ikke for den nødvendige mængde af intrauterin motion.

Symptomer og diagnose

Symptomer på metabolisk knoglesygdom ikke umiddelbart observerbare. Disse spædbørn med de ovennævnte risikofaktorer bør kontrolleres for knogleabnormiteter, som kunne tyde frakturer. Blod og urin screening for at bestemme niveauer af calcium og fosfor kan også hjælpe med diagnosticering af sygdommen, samt radiografi, sonografi og knogletæthed screening.

Behandling

Nyfødte typisk gøre godt med enten intravenøs administration af calcium, fosfor og vitamin D eller tilskud af modermælk eller formel med de ekstra mineraler og vitaminer.

Prognose

Med korrekt medicinsk indgreb fra din sundhedspleje udbyder, spædbørn med metabolisk knoglesygdom typisk kan inddrive knogledensitet kræves for et sundt skelet. Bemærk, at for tidligt fødte eller lav fødselsvægt babyer er mere tilbøjelige til at osteoporose senere i livet.


        

Udgiv min kommentar