Fantacine.com

Hvordan man dyrker og grev Organismer i en Mikrobiologi Lab

Hvordan man dyrker og grev Organismer i en Mikrobiologi Lab


Den mikrobiologiske laboratorium tager prøver fra menneskelige og miljømæssige kilder og identificerer eventuelle bakterier i prøven. Lab teknikere gør dette ved at give bakterierne en ordentlig miljø at vokse. Når dyrket bakterierne derefter talt og identificeret. Dette hjælper forskere og læger ved, hvad bakterier er i prøven, og hvor mange, både nøglen til at vide, hvordan man skal håndtere de organismer.

Instruktioner

podning

1 Streak petriskålen med prøven vatpinden fra side til side på den ene halvdel af pladen. Hvis prøven er urin, tage en dråbe urin og bruge en podenål til streak petriskålen fra side til side på den ene halvdel af pladen. Hvis prøven er blod, komme blod i flasken med medierne.

2 Brug en anden podenål til streak i anden halvdel af petriskålen fra side til side, starter ved halvdelen oprindeligt blev podet. Dette bærer over bakterier oprindeligt placeret på fadet og tager et lille antal af dem over til den anden halvdel.

3 Placer de podede petriskåle eller medier flasker i 37 grader Celsius inkubator for mængden af tid, der er angivet i din laboratoriets standardprocedure.

tælle Kolonier

4 Tag petriskåle fra inkubatoren og placere dem under en biologisk farlige hætte. Hvis prøven var blod, tage flaskerne fra inkubatoren og streak petriskåle på en måde ligner andre prøver og inkuberes disse retter.

5 Tæl antallet af individuelle kolonier vokser på pladen. Hvis din podning blev udført korrekt, bør kolonierne være langt nok fra hinanden til at blive talt individuelt. Hvis kolonierne er overlappende, kan det være nødvendigt at re-pode nye plader.

6 Brug en lommeregner til at gange antallet af kolonier, du tælles gange rumfanget af prøven (i tilfælde af flydende prøver). Dette vil give dig antallet af kolonidannende enheder (CFU) per milliliter prøve, kendt som CFU tæller. Hvis prøven ikke var flydende, så kun antallet af CFU'er i sig selv er relevant.

TIPS

  • Øv din podning teknik før der beskæftiger sig med rigtige prøver. En en-dags forsinkelse i testning kan være nødvendig, hvis podning blev gjort forkert, da inkubation tager normalt omkring 24 timer. Læs gennem din laboratoriets procedure vejledning grundigt for at sikre, at du følgende protokol.
  • Brug altid standard forholdsregler ved håndtering af prøver i laboratoriet. På grund af muligheden for aerosoler, altid læse petriskålene under biohazard hætte. Hvis dit laboratorium ikke har kapacitet til at håndtere en patogen du har mistanke vokser, skal du ikke forsøge at håndtere det modellen i dit laboratorium.

        

Udgiv min kommentar