Fantacine.com

Hvad er årsagerne til iskiasnerven Skader?

Den iskiasnerven løber fra rygsøjlen ned gennem benet og styrer musklerne i ryggen af ​​knæet og underbenet. Når den bliver skadet eller komprimeret, resulterer det i en smertefuld tilstand, der kaldes iskias. Skader på nerven kan opstå på mange måder.

diskusprolaps

Når vævet adskiller knoglerne i ryghvirvler brister, kaldes det en diskusprolaps. Dette kan lægge pres på nerverne omkring disken, oftest iskiasnerven.

piriformissyndrom

Dette syndrom forårsager piriformis musklen i den bageste bækken området til at komprimere mod iskiasnerven, der forårsager smerte og følelsesløshed. Det sker ofte, mens den kører eller sidder.

Trauma

Trauma fra en ulykke eller fald kan forårsage skade på iskiasnerven. Den mest almindelige årsag er skade på hoften eller bækkenpartiet, hvilket kan føre til permanent skade.

Tumorer

Tumorer, som regel godartet, kan dannes i rygmarven, membranerne, der dækker den, eller rummene mellem ryghvirvler og kan trykke mod nerverne som de vokser.

Lumbal spinal stenosis

Lumbar spinal stenosis skyldes forsnævring af rygmarvskanalen i lænden, der løber længden af ​​rygsøjlen og tilbageholder de nerver, der styrer benene, herunder iskiasnerven.


        

Udgiv min kommentar