Fantacine.com

Hvad er årsagerne til nedsat antal blodplader?

Hvad er årsagerne til nedsat antal blodplader?


Thrombocytter, mere almindeligt kendt som blodplader, er fragmenter af celler, der cirkulerer i blodet. De støtte i blodpropper. En lavt antal blodplader kan føre til overdreven blødning; Omvendt, når for mange blodplader opsamles i blodkarrene, kan en blodprop føre til et slagtilfælde eller lungeemboli. Den medicinske betegnelse for lavt antal blodplader er trombocytopeni, og det kan være forårsaget af en række betingelser og et par medikamenter.

mangel på næringsstoffer

Næringsstoffer underskud kan forårsage et lavt antal blodplader. Vitamin B12 og folinsyre er både involveret i fremstilling og vedligeholdelse af blodplader. Veganere er særligt modtagelige for vitamin B12-mangel, fordi dette næringsstof kun findes i animalske proteiner. Gravide kvinder har brug for yderligere folinsyre for at opretholde en sund graviditet. En høj kvalitet multivitamin vil normalt kurere disse mangler.

Infektion

Infektioner, der påvirker blod er særligt tilbøjelige til at forårsage et lavt antal blodplader. Blodforgiftning, nogle vira og systemiske virale eller bakterielle infektioner er alle potentielle syndere. Den bakterielle infektion E. coli kan forårsage en sjælden tilstand, der kaldes hæmolytisk uræmi syndrom. Denne sygdom ødelægger blodplader og røde blodlegemer og interfererer med nyrefunktion.

Medicin

Mayo Clinic rapporter medicin, der kan reducere antallet af blodplader, "... omfatter heparin, quinidin, quinin, sulfa-holdige antibiotika, antiepileptika og guld salte." Disse lægemidler reducerer blodplader ved at inducere en reaktion i immunsystemet, der ødelægger blodplader.

Graviditet

Graviditet forårsager et lavt antal blodplader i omkring 8 procent af graviditeter, ifølge Dr. Enrique Vazquez Vera, af Medscape Reference. Dette skyldes sandsynligvis det faktum, at småpladerne har en kortere levetid under graviditet. I tilfælde af graviditetsbetinget trombocytopeni, trombocyttal typisk vende tilbage til normale et par uger efter fødslen.

autoimmune Disease

Nogle autoimmune sygdomme bidrager til et lavt antal blodplader, herunder lupus og rheumatoid arthritis. Disse betingelser får kroppen til at angribe sunde væv, herunder blodplader.

ITP

Idiopatisk thrombocytopenisk purpura (ITP) er, når en persons blodpladetal er lav for nogen synlig grund. The Mayo Clinic påpeger, at dette kan være en forkert immunreaktion, hvor en persons legeme misidentifies blodplader som en trussel og derefter angriber dem.


        

Udgiv min kommentar