Fantacine.com

Almindelige årsager til glaukom

Glaukom er en samling af sygdomme i øjne, der kan føre til midlertidige eller permanente vision problemer, herunder blindhed. Heldigvis kan forebygges eller behandles med medicin eller kirurgi, især hvis betingelsen er diagnosticeret på et tidligt stadium, før betydelig øjenskader er sket mange tilfælde af glaukom. Overvej dette oplysninger, der stammer fra National Eye Institute, Mayo Clinic og Glaukom Foundation om almindelige årsager til glaukom.

Fødselsdefekt

Ifølge National Eye Institute, fødselsdefekter er en almindelig årsag til glaukom hos børn. Spædbørn kan blive født med øjet beliggende i en vinkel, der forhindrer ordentlig dræning af væske. Babyer med denne misdannelse kan have kirurgi udføres af en øjenlæge, som normalt genskaber fuld vision.

lidelser Eye

Ifølge Mayo Clinic, kan visse former for øjenlidelser øge risikoen for eller forårsager glaukom. Nethindeløsning, øjeninfektioner og tumorer i synsnerven er øjensygdomme, der kan forårsage glaukom. Folk, der har nærsynethed, der almindeligvis omtales som nærsynethed, har en højere chance for at få grøn stær end folk med normalt syn.

Familiehistorie

Tendensen til at udvikle glaukom kan være forårsaget af familiens historie, ifølge Glaukom Foundation. Folk, der har en nær slægtning med glaukom kan være mere tilbøjelige til at udvikle den betingelse selv. Tilstande, der forårsager glaukom, såsom nærsynethed, har også en tendens til at køre i familier, som yderligere kan øge en persons risiko for at udvikle sygdommen.

medicinske lidelser

Visse typer af medicinske lidelser kan forårsage glaukom, ifølge Mayo Clinic. Folk, der har diabetes eller underaktiv skjoldbruskkirtel kan udvikle komplikationer såsom grøn stær. Glaukom kan også skyldes medicinske lidelser, såsom kardiovaskulær sygdom eller forhøjet blodtryk.

okulær hypertension

Okulær hypertension, som er den medicinske betegnelse for højt tryk inde i øjet, er en almindelig årsag til glaukom. Ifølge Mayo Clinic, vil nogle mennesker med okulær hypertension udvikle glaukom som følge af skade på nerve i øjet. Dog kan okulær hypertension ikke forårsage pludselige eller tydelige symptomer, og der er behov regelmæssige øjenundersøgelser at diagnosticere denne betingelse.

personlige faktorer

Visse personlige faktorer er almindelige årsager til glaukom eller kan øge risikoen for grøn stær, ifølge Mayo Clinic. Mennesker, der er over 60 år er mere tilbøjelige end yngre mennesker til at udvikle grøn stær. Mennesker med Afrika, mexicansk eller japansk afstamning er mere tilbøjelige til at udvikle visse former for grøn stær end kaukasiere.


        

Udgiv min kommentar