Fantacine.com

Depression & Nutrition hos ældre

Depression og underernæring ofte går hånd i hånd med ældre mennesker for en række forskellige årsager. Ifølge Mayo Clinic, god ernæring er afgørende for et godt helbred i seniorer. De ældre er langt mere tilbøjelige til at lide af underernæring end den yngre befolkning. Seniorer bliver meget modtagelige for sundhedsproblemer, der ofte forårsaget af dårlige spisevaner. På grund af mange nye medicinske fremskridt folk lever længere, og det har forværret problemet med depression og underernæring for ældre.

Depression Årsager

Nogle af årsagerne til ældre depression kan være så simpelt som bor alene og manglende kontakt med andre mennesker. Der kan ofte være en følelse af mangel på formål i livet efter børn dyrkes, pensionering fra et job eller en følelse af isolation fra livet. Mange medikamenter kan også være ansvarlig for depression. Folk ofte udvikler mange flere frygt, da de hovedet ind i deres senior år, hvilket fører til angst. Død af en ægtefælle, ven eller kæledyr kan være medvirkende til at skabe depressive følelser.

depression symptomer

Undertiden symptomerne for depression er ikke altid let genkendes. Nogle gange kan du føler dig trist generelt, stop gå ud til sædvanlige steder, du hyppige eller du kan holde op at gøre foretrukne ting, du engang nød. Der kan være et pludseligt vægttab og et alvorligt tab af appetit. Dårlige sovevaner er ofte en mulig symptom. Du kan begynde at drikke mere alkohol for at overdøve ubehagelige følelser. Interessant nok mange seniorer påstår ikke at føle sig trist og depression kan manifestere med en mangel på energi eller fysiske klager.

Løsninger til depression

Hvis du føler dig alene og ud af sorterer, er det tid til at komme ud og være mere social. Gå steder, der føler sig godt tilpas med mennesker, du kender og kan lide. Kirker og senior centre kan meget pleje, når du føler deprimeret. Få en kat eller hund fra dyret husly, da dette giver dig en grund til at stå op om morgenen. Prøv at gøre noget motion, selv en kort gåtur kan være meget humør opløftende. Brug lidt tid hver dag til at være taknemmelig for alt, hvad du behøver. Hvis du ønsker det, så tal med en rådgiver, kirke minister eller en god ven til at dele dine følelser

fejlernæring Årsager

Årsagerne til underernæring hos ældre er helt anderledes end yngre mennesker. Mange seniorer folk har fået i dårlige spisevaner og nå til junk food, når sulten. Nogle af årsagerne gå lidt dybere, som står på Mayo Clinic hjemmeside. Kronisk sygdom kan mindske appetitten, manglende interesse i madlavning nærende måltider og besvær tygge og synke kan være et problem. Medicin kan ændre appetit og nogle gange give andre bivirkninger. Depression, nedsat social kontakt, begrænsede midler og diæter er nogle af de andre grunde.

Kost og Madlavning Idéer

Gør spise så enkel som muligt. Uanset om du gør shopping eller nogen andre gør, skal du vælge let at rette og spise fødevarer. Der er mange sunde valg i producere departementet såsom pakkede salater, skåret op grøntsager og frugt. Køb boxed brune ris, couscous og andre kornsorter, der kan forberedt nemt. Hvis du nyder at lave mad, fikse op din menu med krydderier og krydderurter. Købe klar til at spise fødevarer som fedtfattig hytteost og yoghurt, som er rige på calcium og protein. Dåse tun, sardiner og laks er nærende og giver sunde omega-3 fedtsyrer. Kog stor gryde med grøntsagssuppe med bønner, der kan vare i flere måltider. Hold hydreret ved at drikke flere glas vand om dagen.


        

Udgiv min kommentar